Prfil: Tuva

Född: 14 April 2007 Nr 1 i kullen.
Färg: Vit kring ansiktet och är mycket lik mamma Rut i uttryck och minspel.
Gillar: Att studera och spionera.
Gillar inte: Att bli klappad då hon inte känner för det eller att bli lyft.
Egenskapsbeteckning: "funderaren"
Skills: Hon har en förmåga att alltid befinna sig just bredvid eller under ens fötter. Rör sig ljudlöst och är nyfiken av sig. Då hon busar gör hon det fullt ut!  
Intressen: Smyga och titta på.
Övrigt: Tuva har sitt framtida hem hos mormor Ingeborg i Sundom och kommer att få behålla sitt fina namn som Johanna som var med vid födseln gav henne.


Profil: Barbro

Född: 14 April 2007 Nr 3 i kullen.
Färg: Tjock och bastant kroppsbygnad med bred nacke och lätt intryckt nos. Svart med tabbytäckning.
Gillar: Att vara kring katter och människor.
Gillar inte: När hon inte får uppmärksamhet.
Egenskapsbeteckning: "Pussarn"
Skills: Kan lockas på och hon spinner så fort man tar i henne. När man håller i henne kan man göra pussljud med munnen så slickar hon på läpparna och "pussar" tillbaka.
Intressen: Mysa med alla hon ser.
Övrigt: Barbro ska hem till Luleå och tas om hand om av mamma, Dagmar, Fanney och Rakel. Barbro hittas där någon annan katt är. Hon är sällskapssjuk och vill inte vara ensam. 




Profil: Ines


Född: 14 April 2007 Nr 2 i kullen.
Färg: Oregelbunden teckning med svart läpp och orange i pannan.
Gillar: Munvatten och tandkräm, att bita tag och klösa någon.
Gillar inte: När hon inte får uppmärksamhet.
Egenskapsbeteckning: "Klösarn/bitarn"
Skills: Skuttar fram istället för att springa .
Intressen: Bita tag i någon, följa efter...
Övrigt: Ines leker lika vilt som pappa Ernst. Hon är livlig och busig och hittar nya gömställen och krypin som hon inspekterar. Brukar charmera dem som kommer och hälsar på. Är uphovstösen till de flesta klösmärken jag har på armarna ;P




Profil: Bosse

Här ska jag göra en serie profiler över mina kattungar som kommer löpa de följande fyra dagarna. Först ut är Bo ("Bosse") Sverker Olsson.

Smeknamn: "Snuggels"
Född: 14 April 2007 Nr 4 i kullen.
Färg: Grå/vit randig. M-teckning i pannan.
Gillar: Mamma Rut, fil, mattor.
Gillar inte: Att bli lyft och att sättas på lådan.
Egenskapsbeteckning: "Upptäckaren"
Skills: Hoppar högt, snabb!
Intressen: Hänga i gardinerna, åka longboard eller jaga pappa Ernst.
Övrigt: Aningen osocial mot människor då han älskar att vara med sina syskon. Ses sällan liggandes helt själv. Ska ta hand om och se till hela familjen. Kommer bo hos mig i framtiden =)


Mammamammamamma!

Idag kommer mamma och Dagmar =) De har vari ned hos Fiola och firat hennes studen och på vägen upp stannar de till hos mig! Jag läängtar!

Har städat hela lägenheten och nu sitter jag och lyssnar lite Magnus Uggla på LP-spelaren. Myysigt! Känns rätt bra att det inte är sol idag, så jag kan gotta mig inne lite =)

Pluggis

Idag var det inte så varmt framåt lunchtid. Det passar mig bara bra då jag måste göra klart ena uppgiften i sommarkursen i historia. Ska göra nästa uppgift nästa vecka och sedan hålla uppe den takten hela sommaren om jag ska klara av minst 2 av tre kurser. Onekligen mycket arbete blir det. Har nu läst 75 sidor och skrivit 5 och i alla fall, så det får duga som en veckas arbete även om jag vet att det är undermånligt.

Imorgon kommer mamma och Dagmar! här ska städas och förberedas =)har inte träffat dem på över ett halvår nu!

Pepparkakeannika

123103-7

Pepparkaka i juni =)

Hihi, jag är mycket brunare än vad jag brukar vara i början av sommaren. Till och med mycket brunare än vad jag brukar vara när sommaren är slut... men efter några dagar av regn så är jag sådär uppfriskande äggskalsfärgad igen.

Men ja ska njuta av solen när den äntligen är ute... har vari ute och gått en timma idag, sedan cyklat runt i stan å vid vattnet. Promenerat lite vackert på innergården med Rut och sedan Ernst, som lyckade sta sig ut ur halsbandet å smita in i en buske, som han valde att lämna 10 min senare med en mamma som var högröd i ansiktet av ilska och ansträngning över att sitta på huk och inte kunna nå honom.

Sakna

Jag saknar alla som åkt bort... mina fina flickor! Usch så ensamt det är utan dem och Ida kan ja inte ringa för hon är i utlandet... sakna, sakna, sakna...

Jippihurraaa!

Jag fick en odlingslott!!! Wihoooo! Jag ska ut och rensa upp och göra iordning nu så jag kan gå till kvartersvärden och be om mer jord imorgon =) Är fantastiskt glad!

Ska skissa ut hur jag vill sätta all min sådd och disponera jorden så bra som möjligt så jag får plats med allt jag vill gräva ned. Ringde mormor och berättade och hon ska ta en planta gräslök som jag kan sätta när de kommer =)

SÅ, såsom jag själv vill ha det

Idag har jag legat ute hela dagen... brännt mig lite till, men också blivit brun!

Läste ut Torgny Lindgrens "Ormens väg på helleberget" i solen. Fick veta att kolonilotterna på vår innergård hade blivit utlottade till de 2 som ansökt om att få dem. Fick också veta vilka som hade hand om utdelningen av lotterna. Ringde på men de var inte hemma. Ska dit ikväll och böna och be att få odla lite på den snutt i längan som är överväxt och oanvänd. Jag hoppas så innerligt att jag får den!!!

Tänka va! Att få en bit jord att sätta rabarber, ärtor, sallad, örter och blommor på! Ett roligt och givande sätt att vara ute och påta. Det ger mig så mycket att skapa något som jag sedan kan ha användning av. Därför jag älskar att göra saft, sylt, baka, måla, sticka... Eftersom alla mina nära åkit bort nu två veckor så kommer jag ha massor med dötid att spilla på den lilla lott jord jag skulle ta hand om så bra.

Blev otroligt inspirerad och satte lavendel, salvia, oregano, kattgräs och oregano i små krukor som just nu solar sig i mitt sovrumsfönster (obs, katterna är bannlysta därifrån!). Håll tummarna för mig! En tidig födelsedagspresent skulle det bli =) Har någon tips på vad jag kan sätta där mer?

Imorgon börjar de två första sommarkurserna också! Hoppas de är lagomt jobbiga och trevliga...

Rödspetta!

Jopps, idag var jag ute hela dagen. I morse tog jag min longboard och begav mig till skolan för att lämna in min uppsats, sen åkte jag vidare till Johanna och överaskade henne =) Vi åkte ned på stan och jag gjorde ett dumt spontanköp som inte var så spontant som dumt men... iorgon åker jag och lämnar tillbaka det. Trots attt det var rätt fint.

Fick mig en oooootroligt god måltid bestående av en Friscomeal, chili cheese och vitlöksdressing och låg ute å jäste å snackade blaj i parken med söta bäbisar överallt.

Sen tog brädan hem från Joppi och ladfe mig i min bikini och läste ut "tempelriddarna"... tog ett tag för när jag kom in såg jag att jag brännt mig. Attans! men det blir nog brunt sen =)

KOmmer aldrig att förstå mig på dessa karlar! Behöver jag säga mer?