Klassen


Ett litet minikollage från olika tillfällen med klassen! Väntar på att vår gruppbild ska komma...





[A´ma värrry bissy vóman]

Mamma har ett uttryck som jag bara inte kan härma i röst och tonläge men hon säger i alla fall:" [A´ma värrry bissy vóman]. Passar rätt bra in på mig denna vecka...

MEn när jag kom hem från skolan idag har det bara varit mys. Alldeles precis hadejag den kanske mysigaste av Rutstunder i soffan :) Galet vad en liten dammtuss med blå ögon kan få en att må bra!

Ikväll blir det tjejhäng hos Ida. Mycket efterlängtat!

Imorgon har jag ingen skola, utan ska läsa Trollkarlen och övärlden och ett kapitel ur Populärlitteratur, så jag är räddi för den mycket händelserika fredagen!


Torsdag: Läääsa, träna, hälsa på Micke och sedan vandra iväg till Kärleksudden på berättarkväll!

Fredag: Dramalektion och efter det populärlitteraturkursen. Sedan är det raka spåret till Sarah och göra manikyr och ansiktsbehandling, fixa iordning sig och äta mat, sedan ruscha med Dana till Aula Nordica och se JONAS GARDELL!!! (Ja, jag är världens lyckligaste Annika just nu). Efter vad jag i förhand kan lova blir en underbar föreställning iväg på fest med min fina klass. Ska bli kalas!

Lördag: Club subject?
Söndag: Fika på Göteborg!


Tillfällighet?

Jag tänte på en person idag som jag inte tänkt på i flera flera månader. Visst är det lustigt att den personen hör av sig samma timme? Galet vad det kan bli... tillfällighet eller något som inte går att förklara? Börjat fundera på det en hel del sedan jag, Micke och Elin pratade om det i måndags. Massor av saker som togs upp den kvällen och natten har inträffat på olika sätt. Jag är facinerad! Kan inställning och tankar man har skapa en verklighet? I så fall ligger jag gilla till när det gäller karlar!  ;P

Goa oss

Min familj <3 (dock saknas två systrar).image70

Mina mina

Saknar min familj. Vill hem igen och hälsa på!

Lite bilder från min vistelse hemma förra helgen:

 Mamma i soffan
 Tindra sover i min säng och tuggar på min väska.
 Rackel-Rakel, lånade lillasyster
 Mammsing och Halvard 
 Mormor och Halvard hemma hos dem i Sundom
 Deras lilla Tuva som likt Tindra blivit såå stora sedan de bodde hos mig.

Kort summering av långhelg

Oj så jag slappat idag. Myst massa med mina katter, tvättat och läst en massa. Skönt!

Bastade med Tompa igår... lite öl, värme. Riktigt härligt! Måste boka bastun fler gånger!!!

En sak var dock störande: Jag fick 5 olika förslag på aktiviteter på kvällen, varav jag halv-/hellovat att jag skulle vara med. Efter otalifga telefonsamtal var det klart att  jag, Elin och Dana skulle vara hos mig och ladda för Scharinska, men vi hade det så trevligt att vi stannade kvar. Sedan blev det Chaplin en vända och hem. Helt perfekt och bra i slutändan!

I fredags var jag med Sofia på stan och köpte lite garn (stickade 2 mössor av det i fredags) och smågrejer. Sen var det dags att gå till Red Dragon för tatuering! Inte på mig dock utan på Sofia. Hon byggde ut den hon har på vänsterarmen som ska utmynna i en sleeve. Det blev riktigt bra! Fick en beställning på ett par lila/svarta vantar som jag ska ta mig an till veckan!


 I väntan på bussen till stan.



 Sofia i plågor.


 Daniel fotar han med.





Underbart roligt!

Detta kan ju inte vara vanligt, men min klass lade in en extralektion på eget bevåg och hade en improvisation/rollspel/simulering som var jättekul!

Instruktionerna var dessa: Hitta en intressant människa (till exempel när du handlar eller går till el. från skolan), kolla in den (gångstil, klädstil, hållning, kroppspråk m.m.) och fundera vem du tror den människan är och vad den har för liv, döp den och försök gå som den mm. Alla tar med lite fika som den tror att den karaktären som vi utvecklat i våra tankar skulle ta med till "kvartersfesten".

Så när vi kom klädda och uppträdande som våra karaktärer började spelet. Före hade vi dukat upp fint och ställt iornding mysigt med ljus och så vid bordet. Sedan började vårt spel. Dana som ordnat detta spel hade en dagordning och vi fikade och pratade med varandra och diverse problem som var förberedda dök upp.

Jag höll på dö av skratt under hela spelet som kändes som 20 min, men som höll på i bra över en timme. Det var underbart roligt och efteråt pratade vi om allt vi upplevt och funderade ut nya spel man kunda göra.

Min karaktär: Pelletsfabriksägaren Hans Fransson från Sorsele, gick en kurs i webdesign på universitetet för att "go international" med hans verksamhet. Han var olycksdrabbad och hade ingen fungerad toalätt och sket därför i grannens rosenplantage och tappat alla nycklar, fått en bortsprungen katt som snyltgäst och var rädd för kyla då hans pappa frusit ihjäl i sitt hus när han glömde sätta på värmen till vintern föregående år. Så klockrena repliker som det kom ur min mun utan att ja reagerade över det förrän de var sagda. Underbar dag med underbara människor och karaktäerer!

Efter skolan var ja och Sofia och shoppade lite och storhandlade på Coop, så nu har jag allt jag behöver i matväg i flera veckor :)

Nu ska jag GÅ till IKSU och träna Funk... sedan till Tomas och äta smulpaj och kolla film :) Då ska han få prexenten jag köpte till honom idag.

Förrästen! måste hitta Mickes blogg!!!


Vad har hänt sen sist?



Gympa... grotesk träningsverk

Underbar å konstig teaterföreställning...

Cykel stulen efter lång promenad och nattfika till 3 på natten ---> ingen sömn + lurande av klasskamrat att följa en  hem genom mörkret för att sen ta taxi hem.

Sova efter skolen, vakna natten. Fruktansvärt bombnedslag hemma... städning innan hänget imån. Linalusen kommer också, så det blir niice ^^,

Sorg!

Min absoluta favoritbloggare har lag ned sin blogg och skrev sitt sista inlägg idag! Buhuu! Jag har själv lagt ned en del sidor som jag bara går in och kollar på och känner mig mindre dragen till internet. Har ju massa andra saker att göra, men jag ska försöka hålla igång min blogg i alla fall. Känns rätt skönt att ha något eget, som jag kan lägga ned lite funderingar på och hålla någon slags uppdatering till familj och vänner som jag vet läser (fast sällan eller aldrig kommenterar) ;P.

Helgen var uuunderbar! Massor av skratt och mys med min familj! Fick även en hundring av mormor och knästrumpor, kattunnel med tre ingångar till mina kissar, och garn till mössor och vantar av mamma! Så nu har jag att pyssla med och klarar min ekonomi till pengarna kommer på torsdag :)

Måndag: simning, plugg, kvällen teaterföreställning: "Odysséen"
Tisdag: Skola, kvällen: Den nyuppstartade dramagruppen
Onsdag: Skola, Kvällen: Tevekväll m. gänget
Torsdag: Skola, Kvällen: Funk och Sagoberättande vid Nydala

Så ska man försöka hinna med extrakursen och planering för sommarprojektet... storhandla med Sofia och umgås... bäst att gå och sova så att

Lull lull i Luleå

Idag ska jag hem till mina damer :) Mamma, Dagmar, Ingeborg och Rakel ^^, Och Halvard då... men han är ju ingen dam. Så underbart att se dem igen, även om det bara var 2 veckor sedan sist. Men näsa gång jag åker hem blir det under jul.

När jag var hem senast ville jag bara gråta när jag skulle åka. De är ju mina!

Helgschemat blir som förra gången:
Fredag- mammakväll med god mat och mycket surr och kanske lite vin.
Lördag- Iväg till mormor och äta en massa, klippa kattklor och ännu mer surr!
Söndag- liten handling och åka hem till Earny o co

                                                          Mormor
image58 Mammaimage59    image60Halvard image56Jag o Rakel     image57 Dagmar

Svettkebab!

Dagens sanning: Kebab luktar svett!

Inte sån där "lite-svett-i-armhålan-svett" utan "oj-nu-gick-jag-fel-och-hamnade-i-lillarnas-omklädningsrum-efter-en-tvåtimmars-hockeyträning-svett!"

Om du inte tror mig... knata till ÅC och vänd näsan åt Chaplinhållet!

En favrit

Denna kan jag bara inte hålla inne på och som jag har skrivit flera gånger i olika sammanhang. Den vackra inledningen till Gardells "En komikers uppväxt" som även finns tonsatt av Anders Skoogh. En liten dikt som rymmer stora ord och passar in på oss alla:

"För allt du hatar hos dig själv - förlåt dig själv.
För allt du älskar hos dig själv - förlåt dig själv.
För allt du skäms över.
För allt du är stolt över.
För allt duvill döja.
För allt du vill visa upp.
För allt som inte blev som det skulle.
För allt du är.
För allt du ville vara.

Förlåt dig själv."

 
/Jonas Gardell




image55

Chokladbollar i kattlådan

Igårkväll gjorde jag chokladbollar och när jag vaknade imorse tänkte jag att jag skulle ta ett par till morgonkaffet. Men efter att torkat upp en hårboll i köket och fiskat upp bajs i kattlådan var jag inte lika sugen längre...



image51image52image53image54


<3 Jonas Gardell


image47         image48                       image50




Jonas Gardell är den mest underbara personligheten inom det mesta! Älskar det han skriver i litteratur, manus och hur han framför det han skrivit, poesi, musik, you name it! 

Jag såg en intervju i tevefyras morgonprogram för någon vecka sedan där han framförde en dialog ur sin senaste show "Tillfällig gäst i ditt liv". I intervjun fick han frågan varför han trodde han var så populär bland det svenska folket och han svarade att det kan baro på att människor tänker på honom som en de känner. Precis så är det med mitt "förhållande" till denna underbara man! Det känns som om jag känner honom och att vi har känt varandra sedan jag var liten. Min pappa älskade Gardell och jag lärde mig att älska honom efter flera år av trotsigt motstånd. Nu känns han som en farbror som alltid varit en del i mitt liv. Genom teve, framträdande som jag sett live och genom allt jag läst av och med honom.

Nu läste jag på hans blogg detta roliga och mycket insiktsfulla:

"Det är lite rart att Helge Fossum är från Norge.
Det är ju Runar också.
Norrmännen är smarta.
De exporterar sina tokskallar till oss."

/ Jonas Gardell, 2007-10-03

http://jonasgardell.se/doc/diary.jsp?id=347

Jag och Joppi i tidingen :)

Jag och Johanna dök visst upp i Expressen genom vår litterära talang till vän Tomas :)

Enjoy! --->  


http://umea.expressen.se/Ume%25C3%25A5/1.884919/manga-stundenter-tvingas-till-extrajobb


 


Min storslagna dröm

En storslagen dröm verkar nästan vara ett måste om man är över tjugo år och flyttat hemifrån. Alla har det! Alla utom jag... När jag pratar med folk i min omgivning vill de antingen flytta utomlands och jobba, starta eget företag eller sticka iväg på volontärjobb i fattiga länder. Min dröm är att vara så lite storslagen som möjligt. Det låter kanske konstigt, men jag ska försöka förklara:

 Jag skulle vilja bli en sån där tråkig människa i stripigt råttfärgat hår som läser konstiga böcker på fritiden och därmed blir lite mer konstig. En sån där som går i svampskogen i timmar bara för att hitta en kantarell som sedan steks omsorgsfullt med smör och läggs på en skiva grovbröd. En människa som folk pratar om men inte med. Helst skulle man nog vara bibliotekarie så att alla myter om tråkiga människor i det yrket stärks ytterligare.

       
Inte ska jag ha någon kompis heller förutom kanske en bekant som jag kan samåka med när jag ska på någon studiecirkel i Albanisk konst på söndagskvällarna och som jag kan ta en kopp te med på helgen och inte prata om nåt med. Bara äta sega äckliga drömmar och sitta i ett tyst kök där det enda som hörs är skrapet av teskedar i botten på kopparna och tickandet av ett abnormt stort gökur på väggen. Det vore livet det!


Vart börjar man då? Jag är nog tyvärr lite på fel spår om jag ska uppfylla min destruktiva dröm. För det första är jag alldeles för social och festsugen. Jag borde nog börja dra ned på festandet och inte svara (eller ringa) så mycket i min telefon... Sen ska jag nog sluta att färga håret och ta ut alla piercingar. Töjsmycken i öronen ger nog inte heller den där "gråmusliknande" stilen jag är ute efter. Den stilen som gör att man blir osynlig i ett rum så fort det befinner sig mer än två andra människor i det. Jag kasnke borde börja med knyppling eller börja spela nyckelharpa?

image46

   
Det ser tyvärr hopplöst ut för mig för tillfället... men en sak jag däremot kan satsa på är att bli en galen katttant! Jag levde trots allt med sex katter hemma en period då Ernst och Rut fått en kull på fyra livsglada knoddar. Kvalificeras jag som katttant om jag har tre kissar, eller måste jag skaffa några till? Ojoj, det klarar inte mitt studiemedel även om jag tar lån... jag får tänka långsiktigt där tror jag och stadigt öka med antalet katter med åren.


Min dröm är väl som alla andras: Det krävs att man jobbar hårt för den och inte ger upp... synd bara att jag gillar att ta plats och vara "lite för mycket". Det är helt enkelt alldeles för roligt att vara jag!



image44


Skjut mr "Borde"!

Jag kan inte förstå varför jag blir så totalt blockerad när skolarbetet hopar sig. Har haft en tung vecka med mycket som borde göras (ordet borde var en person så borde borde skjutas... finns inget som skapar mer ångest).


 Idag samlades min grupp inför redovisningen om status i dramatiken och pratade ihop oss och jag var som nyförälskad. Både i skolan och i de underbara människorna som jag går med. Jag ville bara krama dem alla och sitta där och prata länge... efter grupparbetet var det ännu bättre för då släppte allt! Nu har jag funderat på saker jag vill sticka och städat i lägenheten. Kreativiteten släpps loss då alla jävla måsteborden skingras.

Ikväll ska jag bara ta det lugnt och läääsa! Skönlitterärt och underhållande. Inga fackböcker! Wohooo!


Dagen-före-baksmälla

Idag vaknade jag med ont i huvudet och lätt illamående. Kan man vakna med "dagen-före-baksmälla"? Känns som om jag varit och partajat, men det sker ju först ikväll! Konstigt, konstigt.

Känner mig totalt ofin, så det ska bli skönt att få sminka upp sig lite ikväll! Nu ska jag sitta och omarbeta ett gammalt inlämningsarbete om grupprocesser genom att slänga in lite nya citat från en annan bok. Sedan avsluta mitt arbete om pionjären Dorothy Heathcote samt läsa Impro för andra gången under min utbildning... Jippijeee!

Nu är det ingen soppa längre... nästan i alla fall. Känns skönt, för jag ska bara vara en hemmatönt nu resten av året.


En god och matig soppa!

Soppan verkar bli tjockigare (alltså inte soppa som i "Felix grönsakssoppor" utan soppa som i "oj-vad-grötig-social-röra")!

Ujuj... ska försöka spä ut den eller i alla fall reducera den till hanterbara mått. Annika Therese Olsson verkar dra till sig drama (då inte drama som i den pedagogiska arbetsmetoden, utan drama som i "dramaqueen" ;P ).

Ikväll ska ja prata av mig med Jopp!

Stress

Jag är så stressad att det tar all min energi. Jag måste sova massor, men av den tid jag spenderar i sängen blir jag mer stressad över hur lite tid det blir kvar att verkligen göra det jag måste... cirkeln är sluten!

Ikväll ska jag och Micke till Kulturcentrum och askultera på en kvällskurs i drama, sedan blir det raka spåret till Sagateatern och se generalrepetitionen av Helgonlegender, som har premiär imorgon. Nice med gratisföreställning måste jag säga =)

Men till tisdag nästa vecka skall följande saker vara gjorda i skolan:

Skriva klart mitt arbete om en dramapionjär (en norsk + en sv + en eng bok läsas och bearbetas) göra en dramatisering och redovisning på det.

Läsa "Grupprocesser" och göra ett arbete på gruppens utvecklingsprocess.

Läsa Improvisationsboken och sätta ihop en redovisning och ledda aktiviteter för resten av klassen.


Det är galet mnga sidor som både ska läsas och skrivas, och då är ändå inte min litteraturkurs inräknad... Annika har mer ont i magen och känner för en till nap...

Knas

Knasdag igår.

Var till skolan med min laptop och satt i röda rummet och översatte lite ur den norska bok som ska vara med i vårt arbete. Gick rätt smidigt när jag väl börjat.

Kvällen blev det middag hos Steve med Adam och Krill. Kristoffet (även kallad Ernst- och ja! det var han som influerade mitt namnval av min orangea odåga) är klockren! Önskar att ag hunnit skriva ned fler underbara kommentarer från honom. Jag "Ernstifierade" min mobil och har nu Kristoffer ropandes "But Whyy?" som SMS-signal och Mr Mangoo med Eurodancer som mobilsignal!

Det knasiga och komplicerade skedde sedan när vi var ut. Ojo, Annika gillar inte sina soppor... hmmm.

Bilder från igår:




Vart inte så full igår ändå. Ambivalent nog hann ag få i mig:
Wisky
Hjortronlikör
Lakritsshot
Rositalikör
Öl
Rödvin
Chokladglassdrink med Kahlua
Lakritsglassdrink
Blue lagoon

Galet att jag ändå var halvnykter. Men tydligen spelar det ingen roll, för ag lyckas ändå tjorva till saker och ting!!!

Jag inte orkar skiit

Idag var vi på kulturcentrum. Det var riktigt kul och vi fick pröva på sagolik sagolek. Efter det var jag och Stefan på stan och kollade kläder.

När ja kom hem somnade jag... jag har ingen ork och maasssor av skolarbete. Boken vi skulle läsa på norska var ja tvungen att lämna igen för de va kö på den. Den spilldes de kaffe på så ja e skyldig biblioteket 1500 kr som jag inte har om jag inte kan få tag i en på något annat sätt... kollat på nätet men kan inte beställa den fr norge. Den kommer ändå gå på ca 700 kr. JAG E LESS!!! så nu kan ja inte göra något alls denna månad som kan tänkas kosta mer än 2 kr. Jahapp...


Maskmos

Maksmos måste vara en av mina favoritord just nu... men jag får aldrig använda det! Ska leta upp en situation imorgon på dramat där jag kan säga det :)

Idag var jag och klippte mig och färgade håret mörkt rödbrunt! Vart riktigt bra och det verkar mina vänner också tycka. Första gången jag är brunhårig i hela livet så jag har inte hunnit vänja mig än.

Ikväll var jag, Jopp och Doodien på Nike Rockstar del 2. Det var svååårt! Ska sätta stegen nästa gång, men först är det funk på torsdag och dans till helgen :)

Hoppas att jag hinner på klassfesten på fredag. Jag har min extrakurs och går till 4. Sedan ska jag hinna till Umestan till Sofia. Hoppas det går någon buss!

Ikväll ska jag över till Steve en sväng och snacka skit å dricka te. Skön nedvarvning på dagen!