Idag har jag:

  • Ringt en bilverkstad

  • Ringt djursjukhuset i VÄnnäs - innan veterinärerna kommit

  • Sprutat i punkteringsspray i ett framhjul

  • Kört bil till verkstad, men avbröt färden efter jag hamnat på en servicefirma för taxibilar där jag pratade med en kille som sa vad problemet var.

  • Ringt djursjukhuset än en gång - EFTER telefontid, fick inte tag på någon

  • Cyklat till Nydala och fått låna ny telefon, druckit kaffe och snackat med Martin

  • Inte lyckats få igång den nya mobilen, då varken min egen eller medföljande pinkod fungerar

  • Ringt mitt andra jobb för inskolningstider

  • Ringt sjuksköterska för deligeringstid

  • Ringt grannarna och skämts, men fått fint och förstående mottagning

  • Fått mitt nya löshår, fel färg

  • Blekt lösgår med blondering som jag hade hemma... resultatet är inte klart än...

  • Fått ny deligeringstid, då den första tiden blev fel

    Allt som allt har det faktist varit en ganska bra dag...

Inskolning närsta vecka

Nu har jag fått inskolningstider till nästa vecka på det andra jobbet.

tis:
15.00 - 21.00

tors
07.30 - 15.00

Deligering sker på schemalagt vik. Det blir kanon!

Helvetet tar aldrig slut...

Displayen på mobilen är trasig. Kan alltså inte skicka eller ta emot sms. Kan inte kolla i min telefonlista och ringa nummer jag inte kan i huvudet (vilket är mamma och mormors nummer. Så är det.

Det andra djävliga som jag inte vill skriva om än, ser mörkare ut idag än igår... Men det ska ordna sig. Jag får bita i det sura äpplet och krypa till korset. På måndag är det många viktiga samtal som jag gruvar mig för.


Tretalet fullbordat...

Three is the magic number.

Vaknade idag förkyld och med ögoninflammation.

Detta kommer jag aldrig att glömma

Nu har jag kommit hem igen. Jag och Johanna åkte till jourhavande veterinär i Vännäs (lånade grannens bil som jag har hand om medan de e borta). Jag är totalt slut, men kan inte gå och lägga mig än. Bosse blev sövd och fick sprutor. Någon bakterie i urinrören. Fått ett piller och recept på två mediciner. Denna bravad kommer kosta skjortan. Men Bosse blir förhoppningsvis bra.

Jag är så emotionellt och fysiskt utpumpad att jag bara vill grina. Det hände en till sak som jag inte orkar berätta om. Denna sak visar att något ont inte kommer ensamt...



OROLIG!

Bosse går runt och småkissar på olika ställen... och bajsar löst. Hela tiden utanför lådan.
Han får inte alltid ut urinen och jag såg att det fanns lite blod i den. Jag blir så jävla orolig! Har ringt jouren i Vännäs, men de svarade inte. Fan att det ska vara nu under helgen det blir dåligt! Ingen har ju öppet då!

Fan. Jag känner mig som en dålig matte och är så sjukt orolig för honom!

Kommer åka in med honom på måndag. HJÄLP!

Utökade arbetspass



Jag har fått arbetspass på ännu ett ställe och ska ha inskolning där vecka 28!


V.29
Ons: 12.00 - 21. 00
21.00 - 09.00

Fre: 15.00- ? deligering kl 15.00

Sön: 11.00 - 21.00
21.00 - 09.00

Summa: 44 h


v.31
Mån: Delad tur
07.30 - 11.00
15.00 - 21.00

Tis:
07.30 - 15.00

Summa: 17 h

Jag drömde...

... att jag breakade världens bästa idé till Jo-Hannas fördelsedagspresent för flikkorna och alla blev häpna och fulla av beundran över min otroliga uppfinnesrikedom.

När jag vaknade var idén fortfarande bra, men jag gissar att ingen kommer sitta som hen fågelholk och titta på mig med tårögt rörande beundran. Kan bli good, men det kunde blivit great om man var skitrik!

Ska försöka kirra med den idag!

Blondincitat

Person X pratar med en tjej vars ena förälder är från Brasilien under gårdagens match mellan Tyskland och Turkiet:

"Det här kanske är en dum fråga, men varför är inte Brasilien med  i EM"?

HAhahahahaaaa

Vain is brain pain!

Kriget om löshåret har nu fått sig ett tillfälligt slut. Fick ett mejl i morse där Fannyhair berättade att de inte hade inne den färg jag väntat på. FÅR JAG VETA NU LIXOM! Det stod också att jag kunde skicka mitt kontonummer så kunde de sätta in pengarna jag lagt ut på kontot.

Det gjorde jag omgående och cirka 10 minuter senare fick jag ett mejl där det stod att de skulle sätta in pengarna omgående. Men tack...

Nu har jag beställt nytt hår från ett företag där lagret finns i Umeå. Stället heter Rapumzel. (Gulligt namn ocks efter sagoprinsessan med det långa håret. Även ett smaknamn som jag har för min lilla Ernst). Det kändes tryggt. Man kan hämta håret själv där om man vill, så det finns en adress jag kan besöka om jag ska skälla ut någon i framtiden.

Det som kändes osäkert dock var att färgkoden #24, som är den färg jag ville ha från Fannyhair såg väldigt mörk ut på bilden på Rapumzels hemsida. Håret var även fastsydd med brun tråd vilket oroar mig ännu mera. En färgkod ska ju vara en färgkod liksom för att berätta exakta nyansen. Typ som om man gick på Beckers med en färgkod och sedan köper samma färg på Flyggers Färg, så ska de tju vara exakt samma nyans, men här är jag inte så säker på att det fungerar i detta fall...

I och för sig så är bilden på Fannyhairs hemsida också mörk och missvisande, så jag kanske har en chans att få rätt...

 <--- så här ser den ut på fannyhairs hemsida. Frida har den färgen i för tillfället. Den är bra mycket ljusare irl. Fick inte ned en bild från Rapunzel så jag kan visa skillnaden tyvärr...

Jag får väl kalluffsen inom 3 arbetsdagar som det stod i beställningen. Tycker dock det borde gå fortare eftersom grejerna redan finns i stan. Kanske imorgon om jag har tur.

Känner dock på mig att det blir ännu en retur och fortsatt ett par veckors väntetid innan jag kan få något som ser okej ut på mig. Gah! Blir så irriterad på tjorv med leveranser att jag fått ont i huvudet (eller så är det efter ölkvällen igår...)

Vain is brain pain!

SACT-lunch

Alltså... typiskt oss haha. VI skulle glamluncha idag på stan och gick till Stars. En riktig SACT-lunch var vi inställda på. Killen i kassan meddelade att det inte fanns något av vad vi ville beställa. På något sätt fick han iaf mig att känna mig dum för att man inte beställt i tid. Är kl 13 så sent så att maten har tagit slut? "Vi har allt förutom det ni sa", påpekade han lite smygotrevlig och dumförklarande.

Det blev MAXMAT istället. Mmmmmmmmmm. Oglammigt värre.

Ikväll blir det öl!

Var kan Bosse vara?




Idag då...

Många inlägg här. Jag har mejlat än en gång och klagat på att jag inte fått mitt löshår efter returneringen. Lite argare mejl denna gång där jag spelade på deras skuldkänslor (Ja, Micke, men får göra det med företag).

Ska in till universitetet och kopiera litteratur så jag kan sitta hemma och fortsätta skriva på tentan. Sedan bär det av till stan för lunch med mina söta töser. Sushiiiiiii! :D


Rea på Glitter!



Dessa saker fyndade jag på Glitter igår när jag var in och snackade med Elin! Gå in där, besök henne och shoppa lite godsaker vettja!

Ring ring, jag bara slår en signal!

Nu har jag ringt och ordnat med inskolaning på mitt nya jobb!

Det var Elin som svarade :) Hon gav mig lite extra timmar och sa att hon redan kollat ut en A-tur jag skulle få gå sen. Så nästa vecka jobbar jag:

tis: 14.00 - 21.00
ons: 07.30 - 12.00
tors: 14.00 - 21.00

Det blir kalas! Hoppas verkligen jag trivs :)




Har bokat rum till bröllopet också!

 <--- Så här fint ska jag bo!

Och så här fin ska jag vara på bröllopet!

Jag har jobb!

Ja, nu är jag glad!

Min första anställningsintervju någonsin och den gick riktigt bra! Vet inte vart jag ska börja, men enhetschefen verkade gilla mig väldigt mycket. Jag blev anställd och ska ha inskolning så snart det går. Hon skulle även se om jag kunde få högre lön i och med att jag har pedagogisk utbildning.

Jag ska alltså få lön som en riktig arbetare hehe. Inte som feriearbetare. Det är något nytt! Jag känner mig behövd nu. Efter allt jobb med att söka arbete utan respons tog ned mitt självförtroende, men nu är det faktist någon som vill anställa mig. På en plats där man verkligen behöver mig. Där jag är behövd. Det sa jag även under intervjun: Att känslan av att vara behövd gör mig glad. Det är sant.

Har varit så glad från och med att jag kom från intervjun. Och tankspridd. Mest bådadera. Vet knappt nu vad jag skriver. Vart så vimsig så jag glömde göra mat för än alldeles för sent, missade träningen med Ida, glömde bort alla ord i Betapet och fick -100 i ranking efter ett par matcher med Oppi och Frida.

Hehe. Är glad som en sol i alla fall.



Anna Skipper

Anna Skipper skulle flå mig levande om hon kom hem till mig och såg mitt dagliga intag. Just nu lever jag på snus och kaffe. Får i mig ett varmt mål om dagen om jag har tur och då blir det samma sak dag ut och dag in- helfabrikat! (typ blodpudding).

Ajaj, man får skämmas!

Men jag har inte samma glöd i matlagandet nu när jag tränar mindre. Men för min och Skippers skull, får jag i mig lite frukt i alla fall. Har en överkonsumption av nektariner som är min tillfälliga mani.

Mitt blodomlopp innehåller följande:
Koffein 50%
Nikotin 30%
C-vitamin 19%
Övriga ämnen 1%




Stockholmsresan!

Nu har jag och Mikaela bokat flygbiljett till och från Stockholm :)

Vi har även kollat upp bussförbindelser från Stockholm till Aske så jag tar mig till och från bröllopet. Huh! Mycket pengar, lång restid allt som allt och många byten. Kommer vara riktigt nervös innan och trött efter allt hattande.

Jag åker den förmiddagen den 7:e augusti och återvänder till Umeå den 13:e, på morgonen. Nu behöver jag bara kattvakter! Frida sa förut att hon nog kunde vara någon dag, så jag ska höra med henne vilken/vilka dagar som skulle passa. Någon som vill ställa upp och titta till dem någon av dagarna? Vill inte belasta någon enskilt, men jag tänkte fråga Katta om hon kunde kolla till dem en el ett par av dagarna och grannarna bredvid mig också. Men jag behöver nog en till som kan fylla på mat och vatten en av dagarna.


Nu har jag pratat med Johanna och anmält mitt deltagande till hennes vigsel. Det ska bli så kul att träffa henne, och släkten igen! Ska ringa och boka övernattning på Aske Gård imorgon!

Jag behöver dock tips på brölopspresenter! Och vart jag kan hitta någon fin klänning till cermonin...

Midsommar

Midsommarmorgonen började med att MikaeljävlaStålnacke messade och väckte mig med dåliga nyheter: regnet öser ned! Det blir inget Gammliahäng helt enkelt. Men jag mår inte dåligt för det :)

Lyssnar på Euskefeurats Hovendroven på LP, dricker snabbkaffe, löser korsord och äter kakor. Krispigt (både ljudet och kakorna) och härligt! En fantastisk midsommar har det varit hittintills =) Saknar pappa jättemycket dock. Han hade gilla´t!

Ikväll blir det midsommarknytis på Carlshem, singstar, visor och härliga människor :)

Hade en myspys bakisdag igår också. Låg och snosade och kramades på mina små till långt in på dagen/kvällen. Tog en promenad till Micke och drack kaffe och surrade ett tag, tog mig hem med en påse med godsaker från ÅC och lade mig i soffan och marathonkollade på tre filmer: "Livet är underbart", "O brother where are tough" samt "Crybaby".




Middag och TC

Vaknade halv sju. Städade undan lite från gårdagen, diskade, släppte ut sötisarna...

Mycket kul igår! Men bajsigt att TC stängde 1! Jag hann ju inte dansa!

Bästa sms-et fick jag på TC av Petra halv 1 igår:
"Enrick, go go! Du kommer fatta nada av detta imorgon."

Men jag fattar :D

Igår blev de mat, dryck, SATC-marathon och fotboll varvat. Fick helt grymma presenter också! Ska visa:



Halsband, armband, örhängen, böcker, hårband och djävulskt söta trosor! Idag ska jag rensa ut alla bedrövliga par trosor jag hållit fast vid som de vore mitt eget liv! Nu behöver jag inte skämmas alls när jag går på IKSU. Kan stolt byta om och hoppa omkring i minaa snygga underkläder!

 Supersupergulligt hårband av Petra! Vår lilla syslöjdsfröken. Kan hon ha gjort det själv? I så fall: GRYMT! Prövade det imorse och det var så fint till mitt äntligen blonda hår. 








"Is it me? or is it the shoes? or is it Big?" Hehe. Ylva fångar SATC-känslan.


Vacker som en dag

Vilken syn jag måste ha varit idag när jag skulle städa lägenheten inför kvällens festligheter. Tog en sväng med dammsugaren för allergikers och trevnads skull.  "Tog en sväng" i dubbel bemärkelse eftersom jag dansade fram med monstret och sjöng en schlagerdänga från 90-talet. Allt eftersom jag tar mig igenom rum så brukar jag fiska upp de grejer som ligger på fel plats och liksom hänger dem över mig. Den som råkade gå förbi mitt lägenhetsfönster fick se mig sjungandes dansandes och dammsugandes med:

En svart stor mockaväska hängandes över ena axeln (vilket bidrog till att jag fick använda mig av en utstuderad enhandsdammsugning).
fem par strumpor proppandes i jeansshortsen så fickorna putande.
En sommarklänning på huvudet.
ett par mjukisbyxor, ett linne och ett nattlinne över axlarna.

Vacker som en dag!

På tal om vacker. Det kommer jag nog tyvärr inte vara ikväll. Inte på det sätt jag hade hoppats på med långt svallande lockigt hår till mina blåfärgade jeans och svarta body, med stora silverclips i öronen och höga skor. Nej, eftersom mitt löshår inte kommit än! Jag blir riktigt sur nu! Var länge sedan jag gjorde min beställning. I vanliga fall tar det bara ett par dagar, men nu när jag returnerat det jag fick fel, så verkar det ta en evighet.

Men vad att göra?

Förresten så har min mobil gått sönder. SMS-funktionen fungerar, men annars är den obrukbar. Eller ja, jag har kommit på ett trix för att jag ska höra vad den i andra ändan säger. Jag får prata på högtalaren. Det är alltså ena micken som är paj. Mycket osmidigt, men det får funka tills någon gång då jag förhoppningsvis tjänat ihop pengar och har råd med en kvalitémobil istället.

Ska måla lite naglar eller något annat tjejigt nu. Ser fram emot kvällen! Fördelsedagsmiddag i goda vänners sällskap med dryck, fotboll och utgång på TC!

Less

Min näp blev inte av för en viss orange katt skrek på mig och ville ha uppmärksamhet.
Less

På grund av min uteblivna näp, kommer jag inte kunna ge så mycket som jag skulle vilja på pumpen ikväll.
Lessless

Bosse bajsade bredvid kattlådan igen.
Less

Mitt löshår kom inte idag heller, fast jag returnerade mitt gamla för 2 v sedan och mejlade in en ny order förra veckan. Less

Tror inte jag kommer få det imorgon heller. Bajs! Det skulle ju blir så fint till outfiten jag tänkte ha på mig på TC på kvällen.
Less och pessimistisk


Att åka hem igen

Det blev en kort visit även denna gång. Idag åker jag hem till Umeå igen. Ganska bra väder för att åka buss och läsa den 850 sidor långa Bröderna Karamazov av herr Dostojevskij. Har bara läst dryga 100 sidor än, så jag får ligga i! Ska shotta lite kaffe innan jag åker så jag orkar sitta och läsa.

Väntar på mitt tevatten nu, för jag ska äta godaste frukosten ever!

juice med massa is
smörgåstårta
örtte
jordgubbar
melon
äpple



Min 22-årsdag!

Vilken fin dag det har varit! (Förutom att jag stod i vardagsrummet och gungade framför teven i 20 minuter när Sverige spelade mot Spanien... och vi förlorade till min stora besvikelse. Fan! Henke hade ju lovat mig ett mål i fördelsedagspresent).

På morgonnen gick jag en vända på stan och shopade kläder och kollade på det underbara utbudet som finns i Luleå. Shit vilken skillnad att handla i en stad där invånarna JOBBAR istället för PLUGGAR som de gör i Umeå. Här finns det helt enkelt fler som gör sig av med pengar och därmed beställs det in dyrare kläder och även ett större utbud. Vilken skillnad! 

Någon brud som vill hänga på upp till Luleå  och shoppa, pröva Luleås nattliv,  träffa min familj och bo i Halvards lägenhet i stan med mig i sommar?
 
Halvard och Mormor kom vid halv 2 och vi fikade smöregårstårta och mammas goda sommartårta, drack vin, martini och öppnade presenter. Fick massor av fina saker!

Det var så fint väder så vi att ute i solen på balkongen ett bra tag. Min hud har äntligen återhämtat sig från min rejäla bränning förra torsdagen och fick lite mer färg.








Dessa fina saker fick jag av min söta familj:


+ En laserpekare till att leka med mina kissar - Mamma
+ En tuff palestinasjal med silvertrådar och olika färger - Dagmar
+ Pengar - Halvard
+ Bomullstrosor,fem par svarta  - Mormor
+ Vit klocka från Kyssjohanna!!!- mamma
+ Resekit, med flaskor, tandborste och rakhyvel. Helt perfekt till min stockholmsresa- Dagmar
+ Läppstift i nyansen "Baby" från Make up store - Mamma
+ Vit kepa från H&M herr - Mamma

Kort som aldrig kom med

Här är lite bilder från veckan som jag inte kunde komma in på min blogg. Det är avslutningsbilder med klassen, partners och barn vid Kärleksviken en varm kväll.

 Handla med Doodi och Sofia






Bilder från sista dagen med klassen på universitetet den där dagen jag blev röd...


Födelsedagsplaner lite ändrade

Det har blivit lite ändringar inför födelsedagsfirandet. Jag har skickat iväg några sms om ändringar, men så tog pengarna slut på kortet. Ett tekniskt fel uppstod när jag tankade kortet via nätet, men så fort jag får bekräftnings-sms:et så fortsätter jag skicka!

Wohoo!

Nu har jag äntligen kunnat komma in på min blogg sedan den bytte plattform!

Vad som händer:

Börjat mina sommarkurser och läser heldagar fram till fredag.

Ikväll: Onsdagshäng! Jo-Hanna, Ida, Elin, Johanna, Frida, Jag och Josefine!

I helgen: Luleå och firande av födelsedag :)

Veckan som kommer: Födelsedagsfest under veckan! kanske tisdagkväll? Kanske med utgång? Kanske middagsbjudning? We´ll see...



Armband!

Dessa underbara armband är jag supersugen på! Oooh, ge mig :D De är från asos allihopa.



image521image522image523

104 kr                    104 kr                              och 129 kr

SOLEN STEKER PÅ EN BLEKER

Jag ställde klockan på tidigt imorse, tog min filt och gick ut och sov i två timmar i bikini. Kl 11 kom Sofia och drack smoothie och spelade alfapet med mig i solen innan vi åkte för sista lektionen med klassen, som även den hölls ute. Efter lektionen åkte vi till Kärleksviken och badade och solade... Mmmm

En ekvation som inte går bra ihop: Massor av sol en hel dag + alldeles för lite solkräm. Jag är bränd som aldrig förr!!! Huvva så jag ser ut och det svider...

Skit!

Skit och bajs! Klänningen jag beställde till brölloppet i sommar  från Delias kasnke inte kommer. Fick ett mejl att jag skulle faxa en kopia av mitt visakort på fram och baksida samt legkopia för att kunna verifiera att jag var jag och ägare till kortet. Det tänker jag inte göra! De uppgifterna gör ju att den som har mina kortuppgifter med lätthet kan handla på internet för min räkning.

Varför blir det så? Huvva... aja. Nu får jag beställa ngt från ASOS istället. Där har ju jag och Tomas beställt ihop förut och där har det inte varit några problem innan!

Klänningar för sommaren

Dessa två klänningar från ASOS vill jag så gärna ha! De är lite dyra för en studentbudget, men fantastiskt fina. Helst skulle jag ha den undre klänningen i samma färg som klänningen över har, men jag skulle inte klaga om bägge plaggen skulle få sig ett hem i min klädkammare.


image518454 kr

image520 779 kr

Pump it!

Det gick hur bra som helst på pumpen idag. Hade samma vikter som jag slutade med när jag tränade pump som mest förra året ock det kändes som jag kunde lägga på mer!

Är överbjuden på middag hos Carro och David ikväll och sen blir det revanchmatch i alfapet. Nu ska jag ta mig en shake och sätta mig framför teven!

Fix och trix

Var på Myrorna i veckan och fyndade big time!

En blommig klännign som jag sydde upp och ändrade urringningen på med hjälp av en guldknapp

image513



Hittade även en jättefin väska i ljust skinn med stämplat mönskter

image512

Och ett par clips som är silerbollar. Tyvärr så var fästet i den ena sönder, så jag kan bara ha ett. Men jag funderar på en lösning, så även den andra blir brukbar...

image514

Slutligen en pryl jag satt och knåpade med igår. Jag pillrade ihop ett armband av en gammal midjjekedja och en pryl jag hittat utomhus på en gångväg för ett år sedan (ja jag plockar på mig och sparar saker jag hittar). Pillrade bort lite smaklösa pärlor i rött och beige som var ditsydda runt om den stora stenen. Så här blev resultatet:

image515

Dagens lista

Iag ska jag fortsätta min räd i hemmet. Göra lite som jag inte hann igår och som dök upp när jag började dona.

¤ Så i odlingslotten
¤ Dammsuga och skura
¤ Baka bröd

¤ Skriva önskelista till min börtdej
¤ Träna pump med Tomas

Yran

Här kommer min bilder från brännbollsyran:


ÄNGARNA

image492image493image494image495image496
image497

HOS LINNEA

image498image499image500image501image502image503image504