Skor!

Här är två par skor som jag verkligen skulle vilja ha. Båda paren kostar mellan 300-400 kr och är från asos . Riktigt fina och Annikiga!


image488image489

Guld!

Jag älskar idén att alla som har silverkort på IKSU blir uppgraderade till guldkort under sommaren. Ikväll kan det bli tal om ett spinningpass :)

Det passar mig perfekt, för just nu går det dåligt med träningen. Jag har tränat intensivt i 12 veckor, men nu är det som om luften gått ur mig. Behöver nya utmaningar för att bli sporrad.

Ernst på rymmen

Jag hittade just Ernst på innergården efter att jag gått ut med soporna. Jag var ganska lugn men undrade om han trillat ned efter ett välkänt ballanserande på loftgångsräcket. Så såg jag sedan vem boven var! Några killar som bor på min våning flyttar ut och hade pallrat upp alla dörrar, så det var bara för Ernsting att promenera ut. HUr lätt som helst!

Arg blev jag, även fast jag vet att de som flyttade ut inte kunde veta att min lilla kisse skulle rymma. Ernst är en äventyrare utan dess like! Ska ta han en sväng i kopplet nu, så att han får ut och röra på sig. Men jag vill INTE tappa bort honom! Hemska tanke!

image487

Idag är dagen efter fredagens yra

Är lite småbakis och det är bra för mig. För aldrig som då får jag saker gjorda! Dagens blygsamma planer är:


¤ Så i odlingslotten

¤ Städa lägenheten

¤ Göra iordning en bra playlist på min Mp3

¤ Organisera om i klädkammaren

¤ Diska bort diskberg

¤ Organisera papper

¤ Handla mat

¤ Skura kylen

¤ Ut i solen och läsa


Hittintills idag har jag sått smörgåskrasse i köket, plockat i lägenheten och myst med mina bäbisar. Är hungrig men kylen har inte så mycket att erbjuda. Vad jag dock kan erbjuda senare idag är bilder från min brännbollsyra :)


Min mamma

Jag saknar min mammi väldigt mycket nu! Jag vill ligga i solen på udden, ha picknick och lösa korsord med henne. Försöka få henne att bada (vilket blir ett snabbdopp på 2,5 sek) för att sedan gå och köpa glass i kiosken.

Min mammi

Vi spelade betapet här om kvällen, jag och mammi. Nu är den sidan introducerat för henne och även fast jag vann, så vet jag att hon kommer slå mig med hästlängder om vi spelar igen om några veckor. För hon är snabb på att bli duktig på saker. Dessutom kan hon lära sig allt!

Min mammi

Igår när vi fotade under yran så såg jag att: "Hjälp så lik jag är henne!"

Min mammi

image486

Nu är det bestämt, eller inte

Jag går inte till skolan imorgon på workshopen. Jag vågar inte om jag ska vara ärlig med facit på hur det var imorse. Jag vill känna att läget är stabilt innan jag ger mig iväg och är produktiv. Hoppas bara jag inte får någon dryg rest. Usch vad jag inte gillar att utebli från skolan. Helst inte när de andra säkert kommer ha en rolig workshop och få träffa varandra utan mig!

Ne jag kanske går ändå, om jag mår bra när klockan ringer vill säga...

Min önskelista...

Jag önskar mig lite saker inför sommaren. Ska försöka hitta en del på Myrorna imorgon tror jag bestämt. Blev inget besök idag på grund av min jäkla skruttiga kropp!

Jag vill ha:

¤ En blommig klänning (ska försöka hitta igen den blommiga kjolen som jag köpte på Myrorna förra sommaren och göra om den lite).

¤ Beige-/hudfärgat läppstift på Make up store (Dust/Mist el ngt liknande heter den)

¤ solpuder (tappade mitt i marken för sextusenandrade gången för någon månad sedan så nu finns det inte ett endaste smul kvar)

¤ gladiatorsandaler (Din sko? Skopunkten?)

¤ löshår (blir nog inhandlat när jag får tillbaka på skatten, vill ha långt igen!!!)

¤ guldfärgade, droppformade ringar i öronen som jag sett folk ha, men vet inte var de kommer från.



Måste bara säga att jag är äckligt nöjd över min ljusa jeansjacka! Har läst lite "modebloggar" och alla verkar vara ute efter en. Jag köpte min på Myrorna i samma veva som maskeraden och trodde jag skulle bli lite uttittad som värsta 80-talsmisslyckandet, men så kom den tillbaka i modet. Lite trist ändå, när jag tyckte den var fin och lite min stil, men roligt att den fått så många kommentarer av folk som vill ha en precis likadan :) Hoppas mina vänner som är på jakt efter en hittar precis en sådan som de vill ha och att ingen modebloggare får tag i en Muhahahaaaa!

Det konstiga i min kropp

Skriva VFU-rapport idag, men jag hann bara lägga på luren efter att ha pratat med Joppi om det konstiga jag har i kroppen innan jag upplevde mardrömmen i badrummet. Ojoj, jag höll på att svimma tre gånger. Kallsvettades, försökte kyla ned mig med vatten... Jag lyckades stupa i säng och där har jag legat tills nu.

Vet inte vad det kan vara, men inget i min kropp tycks fungera. Jag har skurit ned på träningen nu och ätit bra, men kroppen är ändå död, tung och konstig. Magen värker och vill vända sig i krumbukter. Jag vill bara sova. Igen.

Förstår inte vad det kan vara när den reagerar så våldsamt!? Jag som har det så bra i livet med allt, men det verkar inte kroppen förstå. Det är fint väder ute och Annika vill ut och sitta och läsa i solen. Kroppen vill till sängen igen.

Fan! Hur blir det ikväll då? och om detta inte släpper: till helgen? Jag vägrar vara inne och isolerad! Lägenheten är i kaos och rapporten knappt halvt färdig. Skulle behöva en body dubble som kan kicka in och göra det jag rent fysiskt inte klarar av.



Balen

Såg världens sötaste treor visa upp sig på röda mattan inför balen nyss. Jag vinkade och ropade som en stolt förälder där jag stod uppflugen på ett stängsel, men efter en och en halv timme fick mina vader nog och började krampa, så då köpte jag mig lite gotta och cyklade hem igen.

Träffade på Marin som agerade funktionär till Vårruset. När vi stod och snackade insåg jag att det faktist är YRAN till helgen. Wooot lixom? Jahaa... Jag tänkte ju mig en mysig lååångpicknick i solen med lite folköl, tilltugg och kameran i högsta hugg under dagen i alla fall och någon festlighet på kvällen sen... Nå folket, någon som är på idén? Jag har anmält mitt intresse i frågan tidigare, men jag misstänker att man stänger av hörselapparaten när min mundiarré sätter igång :)

Alfapet

Kom just hem från en 2,5 timmes lång alfapetsmatch mot Caroline. Jag förlorademed 37 poäng. Men sprolla! Det var hur mysigt som helst. Kisarna lekte med varandra och med oss och David bakade gott bröd. Jag bjöd på smoothie och de på choklad och torkade aprikoser. Nästa söndag ska jag mosa allt motstånd! Nu får jag ligga i och träna på betapet!!!

Puss och kram på alla mammor idag!

Dana får en extra stor kram :)

ESC... jahapp

"Jag skiter i vilket land som vann, jag får ändå lyssna på vilka låtar jag vill." - Det var min reaktion när Ryssland vann ESC igår. Och det står jag fast vid. Jag kommer lyssna på Spaniens, B.H:s, Armeniens, Sveriges, Norges, Islands, Danmarks och Azerbadjzjanzzz (stavning uteblev) ändå!

Här är lite bilder från den fina kvällen:

image479






Soprummet är en guldgruva!

Idag hittade jag mig flera fina ting i soprummet när jag skulle gå och återvinna gammalt skräp. Jag hittade:

¤ En analog badrumsvåg
¤ Två vita krukor med blå blommor på (Lite gammaldags sött på något sätt)
¤ Ett diskställ, som passar utmärkt bredvid mitt andra i köket.


Kulturnatta!

image474

Hela gänget på Sagateatern



image475

Emma, Jag och Malin i scenen "Moderskärlek" av Agust Strindberg



Förberedelser i logen: Malin, Emma och Samuel

Nya slut, gamla omstarter

Sitter och skriver på min VFU-rapport. Det känns så konstigt att det är över nu. Så fina människor och en härlig skola. Det har varit underbara 8 veckor!

Nu ska man tillbaka till universitetet och till en annan verklighet. Det känns roligt att få träffa alla igen, men sorgligt att ta avsked från dem man kommit nära under praktiken...

Idag ska jag ut och springa en runda. Det var flera dagar sedan jag tränade (närmare bestämt torsdag) så det är dags att röra lite på sig igen. Igår sov jag till kl 3 på dagen. Jag har något tungt i kroppen som vill få mig till sängen hela tiden. Jag försöker stå emot idag.

Andra roooooliga aktiviteter under dagen:
handla mat och blondering
tvätta
städa
VFU-rapport

Som en vanlig söndag hos familjen Olsson.

Måste bara säga att fredagens spelkväll var en höjdare med massor av nya härliga människor och gamla, nästan bortglömda lekar =)

Slutet

Så var min 8 veckor långa (/korta) praktik över. Jag kommer sakna alla så! Har ju längtat till skolan när jag klivit upp på morgnarna. Söta, fina, roliga elever och lärare med härlig humor och som bryr sig om en. Fick så fina ord av mina elever i den utvärdering jag delade ut åt dem i tisdags. Och idag efter lektionen fick jag många kramar och mer fina ord...

Imorgon får jag träffa några elever i alla fall! Kulturnatta och en mycket vacker scen ur "Moderskärlek". Läs i tidningen :) Efter blir det hem, äta och iväg till schlagerbruttorna!

Ikväll är jag bjuden till Carolina och David. Det nalkas spelkväll!

Söndagen: SOoooooooova och skriiiiiiiva

Skillat Bosse!

Bosse är superduktig! Han plingar på klockan när han vill in :) Sööööööt

Mina ESC-favoriter i delfinal 1

  1. Armenien
  2. Nederländerna
  3. Ryssland
  4. Azerbadjan
  5. Norge
  6. Grekland
  7. Andorra
  8.  Rumänien
  9. Slovenien
  10. Polen

Är inte helsäker på ordningen... men typ...


Schlagerkvällen på NH

Independentfest hos Ylva







Schlagertävling och dansande på NH. Hamnade med ett gäng killar större delen av kvällen, då ja tappade bort brudarna ett tag där. En av karlarna kunde tydligen break. Jag kunde muppdansa.






KVÄLLENS BILD:
image473



En till sak till en väldigt fin tjej som är mig kär: Jag ser alltid upp till dig oavsett vad. Ingenting du gör eller säger kan ändra min bild av dig. Du är underbar!

Moffkvällen med Josefine och Jo-Hanna

Det blev EPP på Corona i fredags med de ovannämnda flickorna. Där fick vi än en gång bekräftat att Umeå är en mycket liten stad. Ylvas insikt för året. Josefine visste nämligen vem mitt UB-ragg var och det visade sig att hennes sambo är från grannbyn jag kommer från i Luleå!

Hemma hos Josefine blev det en underbart god inbakad pizza, marängswiss och godis i mängder samt feel goodfilmen Stardust. En helt underbar kväll som slutade sent på natten :)



Nu när jag ändå har tid...

Jag känner att jag vill yttra mig i en väldigt viktig fråga här också. Den handlar om solglasögon. Det finns en modell som ser helt jävla förtäskig ut, men som människor ändå använder! De jag talar om är hjärtformade glajor som bärs av så kallade "modemedvetna". Men, handen på hjärtat: det ser väl ändå ut som att denna sortens solglasögon är designade för att locka fyraåriga tjejer. Jag får riktigt rysningar då jag ser dem bäras av vuxna personer!

De flesta som känner mig kan intyga om att jag är ganska modeliberal (min bet: jag kan klä mig galet konstigt själv och tycka att det är snyggt), men jag drar min gräns vid pepparkaksformade solbrillor!

image453

Bikt

Jag vaknade kvart i sju imorse. Hur pigg som helst! Har cyklat en tur och sedan duschat och klätt på mig. Ska käka frukost snart.

Med det jag egentligen ville skriva är ett erkännande. Jag har gjort det igen! Ehe. Ni vet det där med håret. Den eviga sagan som aldrig tar slut. Beckers får utöka sin färgkarta snart, för jag har tametusan tagit mig igenom de flesta nyanserna mellan svart och orange.

Nu är mitt hår en annan nyans av blont. Det vill säga, om några veckor har det förhoppningsvis intagit en nyans som man kan räkna in under blondskalan. Det jag också vill erkänna är att jag faktist inte bryr mig så hårt denna gång över att jag ser förjävlig ut. Det har jag iof gjort från och till sedan i höstas, så jag har säkert vant mig vid att aldrig få känna mig fin.

Ambivalent nog så känner jag mig ändå rätt fin idag, även fast jag inser att det känns bättre än vad det ser ut. 

Jag tar alltid genvägar. Då hamnar man i pereferin ett tag, men håller man ut och siktar rätt så hittar man fram någon gång...

Gainomax slå dig i väggen!

Tänkte dela med mig av världens bästa efter-träningen-smoothie som är både god, gräddig och nyttig då den innehåller protein, vitaminer och en del kolhydrater.

¤ 2 dl sojamjölk
¤ 1 banan
¤ 1 nävs frusna jordgubbar

MIXA!
image452


Det som gör det är sojamjölken. Med vanlig mjölk blir den inte lika rund i smaken (och man missar även en del extra protein). Jag har precis gjort en nu och ska krypa upp i soffan med sötkissarna och kolla på någon av filmerna jag lånade av Jo-Hanna igår.

Fysen gick fruktansvärt dåligt, så jag måste ladda upp och ladda om för morgondagens löppass!

Bajssen

Bajs. Jag trodde vi började kl 12 idag och kom 3 timmar för sent! Vi började alltså 9. Svårt att veta när torsdagarna inte är schemalagda utan att man får veta eftersom. Det var visst bara 4 elever från morgonen, men så ringde man efter fler... men jag stövlade in där kl 12. Hann bli fyra timmars rep i alla fall, varav ca en timme med Mia. Fan vad hon är bra regissör! Helt otroligt vad hon lyckades locka fram saker ur oss och scenen.

Nu är det mat och chill innan fysen!

Helgen blir kanon!

Fredag: Handla mat, EPP,  tacos och film med Josefine och Jo-Hanna

Lördag: Förfest Ylva, schlagerfest NH!

Söndag: Teaterföreställning med Jenny

Min drömklocka!

image451

Den vill bli min, sa den

Jag har hittat en klänning som jag skulle vilja ha på brölloppet i sommar! Den är så söt och supertjejig. Varför äta tårtan, när man vara den? :)




image449image450

Jeje

Skulle det inte vara värmerekord i Umeå i helgen? Vart tog värmen vägen? Fan! jag som trodde man skulle kunna sitta ute och sola nu när jag har det lugnt i skolan. Till veckan blir det däremot tufft, med slutrep både som regissör för tvåorna och rep inför kulturnatta på fritiden.

Körde axlar, triceps, biceps och bål på gymet idag. Har hittat gymglöden igen! andra skrotlyftare känns inte ivägen på samma sätt som förut och jag stör mig inte på alla supertränade stekare heller! Hur skönt som helst inför sommaren då det inte går så mycket pass på IKSU. Vägrar att förlora styrka och muskler i överkroppen när jag kämpat så hårt i 10 veckor.

Haha, Jo-Hanna sa att jag glömt ett klädesplagg hos henne. När hon ringde för ett tag sedan fick jag veta vad det var: Min BH! Haha! Det glömde jag totalt! Trodde jag missat att ta med min kofta...

Girls just wanna have fun

Vaknade med ett leende på läpparna. Vilken totalt underbar kväll igår!

Dagen kändes lite seg och jag fick inte så mycket gjort så jag ringde Jo-Hanna och hon drog iväg mig till stan inför hennes klippning hos frisörstudenterna på Draggen. Typiskt att jag inte fick stanna och titta på under gesällprovet efter den långa promenaden. Jag gick hem igen.

På kvällen träffades Jo(-)hannorna och jag och knatade iväg till Micke. Grillfesten var igång och vi spelade lite kubb ute i gräset. Det blev en ganska kort men trevlig visit. Resten av kvällen flippade.

Våra planer var att sjunka ned i sofforna, moffa och kolla film. Det gjorde vi också när vi såg Girls just wanna have fun. 80-talssvärmeriet fortsatte därifrån. Möblerna åkte längs väggarna och playlisten med gamla barndoms- och mellanstadiediscominnen blev bara längre och längre. Totalgalen dansning och sång i 2,5 timma och hemkomst efter två. Det luktar, underbar kväll. Jajust ja! Glömde visst säga att vi var nyktra!

Kvällens låt:
Rider omkring - Ffreestyle

Betapet

Jag är urusel på betapet.
Spelade mot en kille som kom från Ryssland och hade bott i Sverige i två månader.
Vi var lika dåliga.
Jag ljög om att jag kom från Ecuador.


image448

Insikt

Igår på fysgympan kom jag till en stor insikt som jag känner att jag måste dela med mig.

Personer som inte stannar kvar efter passet för nedvarvning och stretchning är samma personer som inte gillar att ligga kvar i sängen och mysa efter sex!

Dessa personer tänker:"Jahapp, så var det klart! Man kanske skulle gå och ta en dusch."

Ett till inlägg

Hej hej! Många inlägg idag, men vad ska man göra? Jag var ju ledig idag. Imorgon med! Wohooo!!!

Härligt häng ikväll tjejer :) Hoppas alla lösryckta planer inför framtiden blir av (Jo-Hanna, jag förväntar mig en gammDisneykväll någon gång här!). Schlagerfesten nästa helg känns riktigt aktuell, och det ska bli nice med ESC-häng också!

Järngympan gick bättre än någonsin. Inte som fysen i måndags då jag var trött efter tio minuter. Chokladkladdsmetsmuffinsarna med klet i hos Yo gjorde mig lite knorrig i magen dock...

Efter att sett skräck- och finbilder blev jag otroligt peppad! Det ska bli av... jorå.

Flams å skit som vanligt.

Lycka till på Betapeten. Jag sknake loggar in och försöker lite. Men jag suger tyvärr på det där...

3 is the magic number

Idag blev jag förälskad tre gånger:

1. I killen som jag nästan stötte ihop med då han satte på ett sadelskydd på min cykel på innergården. Fruktansvärt snygg och charmig. Vi bytte endast några ord men leendet han gav mig gjorde mig alldeles generad.
2. I Sekokillen som stod bredvid firmabilen vid Midgård.
3. I en mösskille på campus.


Vårkänslorna börjar slå in tror jag!


En mindre rolig sak var att jag höll på att bli överkörd tre gånger idag men kom undan med blotta förskräckelsen:

1. Av en barnvagn som blåste förbi mitt framdäck inne i stan i 190.
2. Av en galen pansionär som i förvånansvärt snabbt tempo korsade cykelbanan med sin rullator.
3. En lokalbuss som VILLE köra över mig så gärna att han höll på att köra upp på refugen vif övergångsstället. Han gasade som en tok i kurvan för att hinna före/mosa mig och min cykel.

Så här blev jazztavlan jag målade klart för ett par veckor sedan

image447


Fläckar

Jag har ständigt fläckar någonstans i lägenheten som jag går runt och stör mig på. Alltså, inte gör någonting åt, men irriterar mig på fruktansvärt. Just nu har jag:

en sojafläck på kylskåpshandtaget som jag smidigt undviker var gång jag ska in i kylen.
en stjärnhimmel av tandkrämsfläckar på min badrumsspegel efter gårdagens otajmade nysning.
en oidentifierbar strumpklistringsfläck bredvid vardagsrumsbordet.
en rödvinsfläck i köket och en lingonsyltsfläck på mattan

Nu ska jag gå och leta reda på fler fläckar att hänga upp mitt humör på.

VFU-besök

Idag fick jag VFU-besök av Åsa. Ska ha möte med henne imorgon när båda har tid med samtalet om hur det verkar gå för mig. Det kändes bra och jag fick massor av beröm av handledaren i mitt bemötande av eleverna. Åsas utslag får vänta till morgondagen. Ska passa på att presentera min och Sofias grymma ex-jobbsidé! Klaffar allt så blir uppsatsen och upplevelsen svinbra. Dock betyder det att jag pluggar 150% under ett år men vafan...

Efter skolan cyklade jag till IKSU och simmade 2100 m. Det kändes riktigt bra faktist! Jag som simmat 2 gånger de senaste året ungefär. Tekniken sitter i från mina elitsimardagar... wohooo!

Om jag inte lägger upp en serie orkar jag inget, för då blir det tråkigt. Förstår verkligen hur de flesta tycker att det är trist att simma. Mitt simpass ser ut så här:

400 m insim
4*200 m
4*100 m
4*50 m
4*25 m
200 m avbad

Hela passet är accelererande, det vil säga varje del av serien lägger jag mig på en högre fartnivå. Efter någon vecka kasnke jag kan höja träningsdosen till att lägga på ett set av varje sträcka. Det innebär 600m extra.

Nu är jag helt slut och väntar på att få gå och sova.Nu ska jag läsa Brott och Straff så jag lbir klar med boken någon gång!

lugg och nyp!

Besökarhelgen

Lite bilder med min kamera i väntan på de andra från Stockholmarna




Mickis, Tomas, jag och Niklas hemma hos mig





FESTBILDER









UTOMHUS OCH Så









Slut på denna underbara helg

Nu är det över alltså... de har satt sig i bilen och åker ifrån mig.

Dagarna vi haft har varit otroligt fina! Niklas och Tomas då... vilka lirare! Oj vad jag tyckte bra om dem. Vi har spelat kubb och badminton, ätit gott, festat, promenerat, gått på stan och gluttifierat, surrat och legat och stekt i solen. Nu är de fina minnen som jag kan ta med mig. Stockholmsresan i augusti måste bli av! Oavsett om hur min situation ser ut under sommaren.

Nu har jag även reslust för första gången på länge! Mickis och Niklas ska till Grekland och Thailand i sommar. Tomas till Kina. Jag ska... hum... en vända till Luleå? Ne, nu känner jag att jag vill hitta mig en karl och åka med dem!

Jag saknar henne så mycket redan. Mickis står för allt jag gillar i världen, min syster och vän i hjärtat. Det är så det känns. Hon är den oförstörda länken till min barndom.
Tillsammans är vi odödliga.
Känslan av absolut helhet.
Nu när hon är på väg bort igen känner jag mig inte alls hel. Vi ska ju vara tillsammans! Det är ju det som är meningen. Det har jag alltid vetat.

Nu väntar vardagliga bestyr: träning, städning och skolarbete. Men innan jag tar itu med det så måste jag tänka lite på hur vi har haft det och vara i cybervärlden en stund.

Ska lägga upp bilder när Tomas skickat dem. Tills dess kan jag bjuda på lite från min egna kassa kamera. Men inte riktigt nu...

Valborg

Spenderades hos Jacob här på Carlshem. Här är lite bilder från kvällen: