Klagovisa



JAg vill börja med att gratta Dana och Harald som fick sin pojke Eli kl 22.12 igår (var 53 cm lång och vägde 3810 g). GRATTIS!

Jag orkar inte riktigt ta kontakt med folk just nu. Är emotionellt och fysiskt utmattad. Som tur är har mina näsblödningar slutat. Hade dem i tre dagar lite från och till sedan Ernst blev sjuk. Nu är jag bara trött. Tomas ringde och ska komma över ikväll. Skitnajs! Jag vill inte lämna lägenheten på hela helgen och orkar inte ta intiativ till något, så jag blir himlans glad när han hörde av sig. Lite häng utan tvång att klä ut sig, dansa och veka glad. Halloween/allhelgona blir hemma.

Just nu sitter jag med två lager kläder, duntofflor och fleecemorgonrock och fryyyyser ihjäl! Jag har sovit påklädd med dubbla täcken i flera nätter men lyckas inte få upp värmen. Jag som är så varm av mig i vanliga fall. Detta är första gången jag kan säga att jag inte uppskattar att frysa.

Usch vad jag är negativ och gnällig. Stackars Tomas som ska stå ut med mig ikväll. Jag måste påminna att han får gå hem när han vill om han inte står ut.


Det nyaste...

Ingen från veterinärkliniken i Vännäs har ringt upp idag. Jag får ringa både dem och Agria imorgon. Jag vill ju veta vad som kom fram i testerna! Satans vad man ska få strida. Är helt slut. Stannade hemma från hänget idag för jag får panikångest att vara ifrån honom.

Jag jobbade över 200 % när Bosse var sjuk och gick runt med en brännande ångest i magen hela dagarna och cyklade mina extrarundor från Grubbe för att ge honom medicin emellanåt... det finns inget hemskare än att inte ha koll på hur det utvecklar sig med en sjuk bäbis.

Imorgon ska jag vara i skolan hela dagen och kommer längta hem varje sekund. Min lilla Ernsting följer mig hela tiden och ligger med tassar och huvud mot min rumpa just nu där jag ligger i sängen och skriver. Han vill inte släppa taget och det vill inte jag heller.

Jag tycker synd om Ernst för att han måste äta massor av illaluktande pasta som kommer i sprutförpackningar och innehåller kortison och bli tvingad att svälja konstiga piller. Jag tycker synd om mig själv som måste brottas med en sexkilosklump muskler morgon och kväll i olika omgångar för att se till att han får i sig allt. Vi blir sura på varandra, sedan pussas vi och blir sams igen...

För att få lite rätsida på mitt liv och för att fylla huvudet med annat har jag idag:
tvättat
handlat
städat lägenheten
träffat gruppen inför simuleringsuppgiften
lagat mat
läst ur "Jane Austenklubben"
läst om presidentvalet i USA och kollat på klipp från CNN

Ska sova på en stund, men först ska jag äta lite av det goda brödet Carro bakade och kom över med igår och dricka lite te.


En lista

När jag ändå inte kan göra annat än tänka dåliga tankar kan jag göra en lista. Denna har jag snott från någons blogg en gång:

Naturlig eller fejk?

Äger...
(x) Mascara över 100 kr
(x) En plattång
(x) En locktång
( ) Designparfym
( ) Foundation över 200 kr
(x) Ögonfransböjare
( ) Olika borttagningsmedel
( ) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
( ) Läppglans över 100 kr
(x) Hårinpackning
( ) Bodybutter
(x) Bodylotion
( ) Parfym över 300 kr

Summa = 6

Du ...
( ) Använder locktång/plattång varje dag
( ) Använder foundation varje dag
( ) Använder mascara varje dag
( ) Använder kajal varje dag
( ) Använder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
( ) Använder bodylotion varje dag
(x) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
( ) Använder hårspray varje dag
(x) Tränar på gym
( ) Klipper dig varannan/varje månad

Summa = 2

Du har...
( ) Tonat håret
(x) Färgat håret
( ) Hårförlängning
(x) Piercat dig
( ) Tatuerat dig
(x) Tagit hål i öronen

Summa = 3

Totalt: 11

0-10 Den naturliga naturligaste tjejen.
10-15 Konstgjord behandlad blomma.
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.
20- 25 Du är en fryst jordgubbe.
25-30 Barbiedocka. Bara plast.

Save the tits!

Gå in här så skänks 1 kr till rosa bandet för varje unik besökare på sidan.


Mos i huvvet

Det känns som om jag är en förpackad smoothie... som om alla mina inre organ åkt i en mixer i 30 sek och sedan hällts tillbaka i mitt skinn. Beräknad kroppstemperatur: 14 grader.

Söta, underbara Frida körde in mig till veterinärerna i Vännäs (Röbäcks är på kurs!!! i två veckor!!! och tar därför inte emot patienter, Björkstaden svarar inte i telefonen och Göransson verkar lite skum). Nu är Ernst en liten mumiekatt. Han stapplar runt och är totalt o-Ernstig - stelbent, mosig i ansiktet och supertrött. Rut är fruktansvärt rädd för Ernst för tillfället. Han blev nämligen sövd för att ta ur urin för kontroll med kateter och spola rent blåsan. Jag glömde att han mådde så dåligt av sömnmedlet! det gjorde inte Bosse eller Rut, utan de återhämtade sig snabbt...


Imorgon ringer veterinären vi hade och berättar vad bakterieodlingen visat och om han hittat något i urinen förutom blodet han såg med blotta ögat. Jag vet inte vad jag hoppas... med Bosse sa de att han hade urinvägsinfektion första gången han var till vet. Det visade sig VÄLDIGT felbedömt. Jag hoppas kasnke att han hittar någon kristall av ett slag som kan krossas med hjälp av specialfoder. I vilket fall som helst så är det upplagt för en långfight för att få denne lille man frisk igen.

Han kissade på sig, spydde i buren och somnade i kisset och spyan när han blev sövd. Mumms vilken godbit! Jag längtar tills han lukar sig själv igen så jag kan dra in hans goddoft i näsan tills det snurrar i huvudet av kärlek och ömhet.

Jag kan inte låta bli att bli bitter. Igår när jag fikade på Göteborg med dana och hennes syster så berättade jag hur glad jag varit för att jag samlat ihop mig och fått nya krafter och positivism tillbaka efter jag gått i väggen. Jag kom hem och började skriva ned idéer jag fått till krönikor, kåserier och projekt. Jag han anteckna ned en femtedel innan Ernstkrisen kom. Mitt i arbetet kom den isande känslan i hjärtat när jag såg hur han mådde. Så fort jag hittat harmoni i livet så kommer något för att påminna mig om att jag inte, aldrig, nej får tro att jag kan andas lugnt.

Jag vill bara andas och leva ett tag. Tycker systematisk nedbrytning har komit för tätt. Juli och framåt har varit kaos och åter kaos!

Hoppashoppashoppas

...att det inte är vad jag fruktar! Ernst är dålig med samma symptom som Bosse hade i somras. Kissa var tionde minut med endast lite urin varje gång. Inte gör det mig lugnare att veterinären sade att Bosses sjukdomstillstånd kunde vara genetiskt eftersom han var så ung, okastrerad och fick urinstopp. Det brukar ske med gamla, kastrerade hanar.

Jag mår illa av at tänka på att jag måste ringa veterinären imorgon. Har gjort ett tjugiotal av dessa samtal i somras. Jag vet vad de kommer att säga när jag beskriver symptomen. Ska berätta om Bosse för att understryka mina misstankar. Kräva att få komma in med honom! Jag tänker inte låta dem på djursjukhuset missa signaler och tester.

Min stora rädsla är att få en repris av det hemska jag gick igenom för någon månad sedan.

Mina katter är mina skatter! Det gör så ont i mig när de mår dåligt och är sjuka. Ernst har en helt fantastisk personlighet. Utan honom skulle mitt hem inte vara ett hem.

Tankar snurrar i huvudet....
"en ´stenkatt´är en stenkatt. De blir sällan helt bra.
Sjukdomsperioderna kommer och går"
"en möjlighet är operation, men vi kan inte garantera något"

Jag är mer rädd för att de ska göra för lite än för mycket. För så har det blivit gång på gång när jag haft att göra med veterinärer. De gör fel, för lite eller alldeles för sent...

Jag vill att jag bara ska se i syne... att jag ska vara fjantig och få skämmas över detta inlägg imorgon efter veterinärbesöket. Att jag ska vara en överbeskyddande, neurotisk kattmamma.


Feministisk läsning och analys

Jag tog en skön sovmorgon imorse till 11 och klev upp och åt en rejäl lunch. Så skönt att vakna till sol istället för regn, med en dag att spendera hur man vill.

Nu sitter jag och skriver feministisk analys av Boijes "Stjärnor utan svindel" med hjälp av Cheri Registers analysmodell och hinkar kaffe.

Igår blev det massor av läsning. Jag läste ut "Predikanten" och började på "Vackra flikcors lott" av Alexander McCall Smith. Har kommit 40 sidor in i den och än så länge har den inte fängslat mig. Det blir nog någon av böckerna jag nybeställt som kommer med mig på bussen till Luleå på fredag. Avgång 12.20.

Jag har sådan skrivinspiration just nu. Jag funderar på att fortsätta min lilla berättelse om den hypokondriske och främlingsfientlige Ansgar. Det är faktist en berättelse jag har ett avslut till och det hör till ovanligheten.

Underbara dag

Min redovisningsgrupp som jag hamnade i idag var så duktiga idag! Vi stannade på skolan och hann klart så mycket att vi kan andas lite ett par dagar!

Jag blev överlycklig och firade med att näpa, städa lägenheten, laga sushi, sy dit en spetskant på min prickiga kjol och en spetsrosett att ha i håret till tonerna från en av mina Euskefeurat-LP, läsa ut "Stjärnor utan svindel" och stora delar av Läckbergs "Predikanten" med fötterna i ett fotbad och tända ljus. Underbara underbara dag!

Imorgon ska jag simma på morgonen, skriva på kvinnolitteraturstentan och läsa en massa. På kvällen är det häng hos Jo-Hanna!

Söndag

Jag sitter i röda rummet nu. Har tagit en paus för tillfället från läsning och skrivande. Jag håller på att göra den restuppgift jag fick från kvinnolitteraturen, då jag satt hemma och skrev en hemtenta istället för att gå på lektionslittfället. Det känns drygt som fan, men snart är den klar.

Helgen har bestått av 26 timmars arbete och slökollande på film (Highscool. Idag gäller plugg och dramagruppsmöte. Längtar hem nu faktist. På fredag efter lektionen åker jag till Luleå. Ska bara vara med min fina familj och vila upp mig ännu mer.

Imorogn får jag inte glömma att hämta ut mitt bokpaket från posten. Har beställt några böcker med bland annat John Ajvide Lindkvist (Pappersväggar och Hanteringen av de odöda). Det blir kalas!

Måste även erkänna att jag satt som fastklistrad vid dansbandstävlingen som gick på Svt1 igår. Hejja Scotts säger jag bara! Shit vilken utstrålning hunken till sångare hade! Kommer Scotts till Baggböle i sommar ska jag dit och dansa!

Kärlekens man

"Även om man har allt
men inte sig själv,
så har man ingenting."

"Vem man än ser i spegeln på morgonen,
ser man den person som kan rädda världen just idag."


/Tomas Di Leva ,Svt 24 (2008-10-15)









KÄRLEK!KÄRLEK!KÄRLEK!KÄRLEK!KÄRLEK!KÄRLEK!KÄRLEK!KÄRLEK!KÄREK!KÄRLEK!

Lösryckta meningar

Hösten och den enorma tröttheten har infunnit sig totalt. Jag vill sova, sova och åter sova. Usch Bush!

Jag tycker om skolan, jag gillar den, den när underbar.

Drömmer så konstiga men underbara drömmar var gång jag sover.

Ska kolla film och läsa ikväll.

Det är skönt att bara vara med mig själv, ibland.

Börjar bli sugen på att åka en sväng med kändisarna på NH på fredag: nyktert och dansande i sneakers och pudelfrippa.

Matriell lista

KLÄDER
Skor: Pumps, använder det alldeles för lite nu för tiden.
Sneakers: Vita billiga tygsneakers.
Jeans: Crocker för de sitter bäst på min gigantiska rumpa.
T-shirt: Är inte så mycket för att bära t-shirt.
Underkläder: Blir alltid hånad för mina underkläder, så det tänker jag inte skriva.

ACCESSOARER
Väska: Vill ha en röd konken, men Fjällrävenväskor är dyra och svåra att få tag på sacond hand.
Plånbok: Min är i svart skinn från myrorna.
Solglasögon: Svarta, ganska stora.
Klocka: En vit med strass runt som jag fick av mamma från Kyss Johanna, men efter Stockholmsresan i somras slutade den gå...

TEKNIK
Tv: En bullteve... vet inte hur mga tum.
Mobiltelefon: Lånat en Sony Ericsson av Joppi. Vet inte modell på den.
Mp3: En liten rosa som jag fått av mamma.
Dator: Compaq

BADRUM
Tandkräm: Gratistandkräm i småtuber som de delade ut vid UB:s ingång. Jag fick 4 st :D
Tvål: Blandat
Parfym: Vanilj från Body Shop
Medicin: Samarin
Vitamin: C?
Huvudvärkstablett: Tar jag supersällan.

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: Vanlig från min Soda Stream
Vin: Rött.
Öl: Helst på EPP inne på NH
Bröd: Allt bröd är gott! 
Glass: Kulglass: Polka, lakrits och något med choklad.

HEMMA
Säng: Stoor
Lakan: Ska gärna vara äldre än mig för att bli sådär tunna och supermjuka.
Espressomaskin: Har jag inte tänkt skaffa mig.
 Kylskåp: Ofta ganska tom.

FÄRDMEDEL
Bil: Helst inte!
Taxibolag: Den som svarar först!
Cykel: Oooh! Laila: Min nypimpade (numera vita) cykel med massor av lampor och reflexer, dubbla signalhorn och cykelkorg! 

Träna på att andas

Jag ska börja lugna ned mig lite och inte ta kol på mig genom att göra tio millioner saker samtidigt. Eller i alla fall andas lite emellanåt. Idag har varit med mig själv... städa upp i lägenheten, handlat mat och skämt bort mig själv med sushi och hemmaspa.

Det känns skönt att ge sig själv en chans att njuta lite och itne bara köra fram som en ångvält hela tiden. Mitt löfte till mig själv från och med nu är att ge mig själv en kväll i veckan att njuta av och fler andingspauser emellanåt.

Imorgon ska jag upp och träna för första gången på ett par veckor. Jag tänker verkligen piffa upp min cykel och fota den till tidningen samt sy upp och fålla en lila kjol jag köpte på myrorna med Tomas förra helgen. Jag har ett svart spetsband som jag ska dekorera fållen med och den ska bli skitsnygg!

Nu blir det en god smoothie med banan och blåbär och sen ska jag lägga mig i sängen, läsa och bara njuuta av att vara jag ett tag.

Väll mött!

Försöker klara denna vecka


Jo jag är utbränd. Kroppen säger stopp och jag vilar lite och kör igång på samma sätt igen . Jjag tycker jag borde klara det jag har, men på något sätt blir det för mycket. Produktiva dagar blir jätteproduktiva, och sedan måste jag ha en dag utan att göra något alls för kroppen och hjärnan vill ingenting. Usch.

Idag har jag i alla fall:
¤ gått igenom gruppredovisningen tills fredag
¤ strukturerat min analys och börjat skriva lite
¤ åkt ned på stan och handlat de sista sakerna inför mitt projekt
¤ tvättat 4 IKEA-påsar med smutstvätt

Ikväll är det kvällskurs, men jag kan nog inte gå på den om jag ska hinna med det kvällen kräver i plugg... har lite dåligt samvete över det dock...


Förresten...

Har något jävla virus i kroppen. Detta är första gången jag tagit mig upp ur sängen idag och snart ska jag återvända... Kroppen vill inte göra någonting: inte äta, inte sova, inte gå, ingenting. Det är som den inte vill bara. Som att jag itne behöver någonting. Bara ligga och frysa trots kläder och täcken.

VK-artikeln

Oj! Nu har jag läst artikeln i VK som publicerades idag. Det låter ju helt tragiskt vad de skrev haha. Konstigt att de lämnade just de ekonomiska uppgifterna som de gjorde. De skrev inget om mina andra utgifter som försäkringar, teve/Radio, mat och städ/hygienartiklar. Inget heller om att jag sagt att jag vet att jag skulle kunna tjäna in pengar genom att bo i korridor eller i kollektiv, men att det är ett aktivt val.

Just nu har jag inget att klaga på ekonomiskt eftersom jag jobbar, men jag framställdes ju som en gnällspik! Jaja, det är i alla fall bra att folk kan debattera detta ämne och genom kommentarerna så kan man se att det är vissa som kan se lite längre bort än bara de uppgifter som VK bestämmer att redogöra för.

Artickeln finns på VK:s hemsida.

Så kan det gå om inte korken sitter på

Det var mer än mobilen jag söp bort i lördags... förståndet med. Huvva då. Igår var jag mer bakis än någon gång tidigare. Frågan är vad min logik sade till mig i lördags när jag skulle ut... Ungefär: "Det är billigare att gå ut på NH än Rex om jag ändå ska hem direkt jag är framme..." Jag skulle ha åkt hem efter förfesten! Men men. Ingen utgång på ett tag i alla fall.

I morse skrev jag tenta. Jag är lite besviken. Den var lättare än jag trott. Ikväll blir det en för mig lugn tentafest med temat Litterära figurer. Jag ska vara Lisabet i Madicken. Eller, jag kommer nog mer likna Alva, så jag är väl någon av dem...

Slumpenmöte om en timme. Då kasnke jag får tillbaka lite skrivglöd. Nu ska jag fortsätta min sanering av lägenheten. Tentaplugg + lathet + sjukdom i ett par veckor sätter sina spår!

Men dagen efter...

Jag är typ fortfarande lite full nu. Full och bakis på samma gång. Mår illa och är hungrig på samma gång.

Jag har ingen mobil heller. Den har jag i bästa fall glömt hos Ida och i värsta fall supit bort.

Måste handla något mot min bakishet och sedan få lite ångest för att jag blev så full igår. Det blir ingen tentafest för mig imorgon kan jag lova! Jag kanske bjuder mig själv på sushi, men frågan är om jag är värd det när jag pluggat och läsat alldeles för lite denna veckan.
 
Nu blir det Ålidhems ICA - bakisbotemedel ska hittas.

Pepp

Jag är pepp inför myrornabesöket och rustabesöket med Tomas idag. Pepp inför kvällens festligheter och till och med pepp inför tentan!

Jag vaknade på en bra sida idag!

Lägger upp ett nytt pressfoto här, så mammi kan se mina nya brillor! Hon kunde inte ta emot mitt mms så...

Ett steg i taget

Jag har pluggat från klockan 8 till 14 idag. Vissa saker sitter ganska bra faktist! Men jag behöver flera timmar till innan jag är redo för tentan.

Halv tio mötte jag upp journalisten från VK och pratade lite. Med sig hade hon sin fotograf. Jaha, liksom. Jag skulle vara med på bild. Förkyld, osminkad och jävlig i håret och med mina skitiga gamla glasögon. Visst, det bjuder jag på, men fan vad sunkiga bilder det måste ha blivit. Inte kollat mig i spegeln på hela dagen då men...

Jag mötte upp Malin och vi gick igenom instuderingsfrågorna, sedan var det raka vägen ned på stan och hämta mina nya brillor, shopa på apoteket, ringa mamma, hoppa i duschen och vila lite. Kunde inte somna. Behövde kasnke inte det. Nu är kycklingen i ugnen och magsyrorna i jäsning.

Mat - plugg - teve - läsning... ca  1000 sidor till på onsdag. Kan bli knepigt med tanke på allt som händer i helgen.

Ett steg i taget, och det första mot köket!

Gladare


Detta halsband som jag skrev om förrut har blivit mitt! Det är duktiga
Matilda som gjort det.

Jag trodde det var sålt, men tydligen har någon avbokat det, för den fanns kvar när jag mejlade henne! Den finns bara i ett exemplar, och nu är den min tillsammans med två söta rosetter att ha i håret. Jag är lite gladare nu trots sjukdom!








En eländig dag

Det är en eländig dag med eländigt väder och hela jag känns eländig.

Jag som skulle vara superstålkvinnan och studsa upp ur sängen och vara superstålfrisk och solen skulle lysa bara för mig och jag skulle göra allt det där jag måste och behöver göra. Istället:

Tungt huvud, mensvärk, snor i kranen, ont i halsen, ont i ryggen och trött.

Inga krafter att plugga, handla, tvätta, skriva, läsa...

Har gosat mina katter leds på mig. Saknar min Bo massor. vill i sängen och sova mig frisk. Har inte tid att vara så här sjuk!

Intervjun är framflyttad tills imorgon som tur är. För imorgon kommer jag studsa upp ur sängen och vara superkvinnan!

Att inse fakta

Jag har verkligen insett fakta nu:

Självklart hade jag inte stake/hjärta nog att säga nej igår när jag blev erbjuden att jobba kväll för att någon ordinarie skulle slippa tvångskommenderas ut igårkväll. Det innebar att jag missade en av de två grejerna jag verkligen sett fram emot under veckan: tisdagshänget hos Elin.

Förlåt mig flickor för att ja avviker när ni är så goa mot mig och lagt om hängdagarna!

Nu har jag sagt på jobbet att jag inte kan komma jobba på ett tag och även tackat nej till ett annat arbete ute på Röbäck. Jag vill inte att mina sociala relationer ska lida för att jag ska klara allt inom skola och jobb.

Imorgon får jag tillfälle att prata om bland annat detta och om hur min ekonomiska situation skulle sett ut om jag inte fick jobba extra. Jag ska nämligen bli intervjuad av VK imorgon förmiddag om min ekonomi som student. Jag pratade med journalisten i telefonen idag så vi bokade in en träff på LIndellfiket. Hon bad mig räkna ut hur min ekonomiska situation skulle sett ut om jag inte fick jobba extra och kolla upp mina inkomster och fasta utgifter och gissa vad jag insåg?

Jo att jag skulle ha -56 kr kvar att inte spendera på nöjen, kläder och transport.
Detta efter att mat till mig och katterna, räkningar och försäkringar är betalda. (alla kvartalsavgifter fördelade under alla månader).

Det som skulle kunnas dras in för att få det att gå runt skulle vara att göra mig av med mina katter (som drar mer pengar än vad jag trott) och flytta till korridor. Yeah right! Som att jag skulle ge upp på mina bäbisar för att få en bättre ekonomi!

Så ser det ut i alla fall.

Jag pratade med min mamma igår och hon sade: "Bara du inte blir sjuk nu Annika, när du har så mycket!" Imorse vaknade jag. Jag var sjuk! Ögoninflammation som vanligt, ont i halsen och massiv mensvärk... "It´s all coming back to me" som låten går. Jag måste lugna ned mig lite nu och ett perfekt tillfälle är efter nästa fredag då de flesta tentor och sidoprojekt är avslutade.