Annikas vecka

Kom på när jag läste Elins blogg att vi pratade i torsdags om att lägga upp våran vecka på bloggen så att alla hade lite koll på vad alla gör. Min vecka ser ut såhär:


Måndag: läsa inför seminarie, seminare 13-16, jobb 16-21

Tisdag: läsa inför seminarie, seminarie 13-16, tisdagshäng hos Elin kl 19

Onsdag: Tentaplugg 08-15, träning på kvällen (ngn intresserad att haka?)

Torsdag: Tentaplugg 08-15, Myrorna, Ö&B, Rusta- hitta saker till mitt projekt för artikelserien, fota med Tomas

Fredag: Tentaplugg 08-14, hämta mina nya glasögon, EPP

Lördag: Sätta projektet i veket, träna, Johanna och Idas födelsedagsfest

Söndag: Skriva klart artikeln, läsa skönlitterära boken till grupparbetet, teaterprojektmöte kl 18.00

Så ser den ut!


Ett öga grönt

Idag har jag varit hos optikern. Jag ska vara snäll med mina ögon och börja ha glasögon... med rätt styrka! De har 40-årskampanj på Synoptik och en undersökning denna vecka kostar bara 40 kr och dessutom får man en check på 400 kr vid köp av nya bågar!

Efter undersökningen lånade jag hem fyra par fräsiga bågar och har nu bestämt mig för ett par. De billigaste (by far) som dessutom var snyggaste av dem allihop! Johanna agerade smakråd och hon hade samma tycke. Imorgon ska jag göra min beställning. Har aldrig fått glasögon så billigt!


Niiice

Hade först tänkt skriva ett argt blogginlägg om det som hände igår, men den person som sade det som sagts förtjänar inte ett blogginlägg, så jag skriver ett trevligare istället.

Idag var jag nere på stan med Malin. Vi köpte teaterbiljetter till Jonas Hassan Khemiris pjäs "Fem gånger Gud" " och köpte och biljetter till mig och Tomas som ska se Klungans pjäs "Det är vi som är eftergiften.

Nu vill jag bara ha med mig någon att se "En kvinna i svart" (120 kr) och musikalen med "mupparna" (liknande dockor) "Avenue Q" (275 kr). Någon som är sugen på att boka och se dem med mig?

Vidare åt vi lunch i Rådhusparken i det varma solskenet, gick och tittade på konst (Malin har bokat en vansinnigt vacker och snordyr tavla som hon ska betala och hämta på torsdag). Vi satt i läsrummet på Röda korset och drack kaffe och te och läste högt för varandra ur roliga böcker vi hittade. Jag köpte två för 10 kr/st. "Greven av Monte-Cristo" av Alexandre Dumas och Gunnar Tilanders kuriosabok "Stång i vägg och HEMLIGHUS".

När maten har lagt sig ska jag ut i det nyupptäckta (!) elljusspåret och springa ett varv och sedan sjunka ned i badkaret med Fredrika Bremers bok "Familjen H***"

Niiiice

Så son me e nu

Jag är less på att blogga. Min kamera är kass och jag glömmer den alltid hemma när det är något. Massor av saker händer hela tiden och jag är nästan aldrig ensam och är jag det så håller jag en bok framför näsan.

Blodsmak

Var på Josefines sista fygympa ikväll innan hon reser bort i 8 månader! Bjöd in henne till Ida på torsdag, så man kunde säga hejdå ordentligt och hon kommer om hon och Henke hunnit städa ur ordentligt och inte känner sig stressad!

När jag ändå är inne på fysgympan måste jag säga att det är så otroligt frustrerande att ha tappat den form jag haft! Shit så sur jag blir att jag inte orkar som jag gjorde innan sommaren. Jag kanske kan prestera 5% av vad jag kunde innan och nu är jag peppad! Hatar att se folk skutta på i ett tempo jag vet att jag orkar i vanliga fall, så nu blir det ökade träningsdoser för min del. Jag ska inte tokbörja, men tre pass i veckan i alla fall. Två fysgmpa och ett annat valfritt. Denna vecka blir det ett konditionspass till, för just nu har jag fortfarande blodsmak i munnen efter dagens träning.

Enkelt recept på cykelolycka

Du behöver: 

  • En cykel utan stänkskärmar
  • En 2 m halsduk



Gör såhär:

Cykla utan händer och låt halsduken gå runt nacken och dingla mellan benen medan du trampar. För att få största möjliga effekt cykla snabbt i en nedförsbacke och ha en cool attityd som gör att förbipasserande inte kommenterar den uppenbara faran.

(Recept från Ålidhem)

Jag har inte testat detta själv, men såg detta på hemvägen från skolan idag.


Söndagsmys

Idag har jag städat igenom hela lägenheten och suttit i timmar och knåpat på Ida och Johannas födelsedagspresenter. Men det blir bra! De for just hem efter en massa surrande, tedrickande och fikande (Carolina kom över med överblivet fika från gårdagen). Det har varit en helt underbar söndag. Imorgon är det seriös läsning och fysgympa. Det är med en skräckblandad förtjusning jag går dagen till mötes. Lilljomp fyller ju år också, har jag hört talas om!

Två kalas

Jag hann med två kalas igår, men orkade ingen fest på kvällen. Hos Carolina hade vi syjunta där jag stickade mig ett par vantar. Det var så himla mysigt att jag glömde att fota alla. Jag, Ernst och Rut var i alla fall inbjuna till Carro och hennes tjejkompisar som stickade, tovade och sydde tillsammans medan vi fikade i några timmar. Sedan blev det mer fika hos Charlotta och Björn och när jag kom hem så mådde jag verkligen dåligt av alla dagens sötsaker. <--Lina

<-- Carolina

<-- Mina

Hoplock av massor av saker som händer nu!

Det har hänt mycket idag! Jag vaknade, tog ett bad och läste ur "Godnatt jord", bakade pannkaka (!) och åkte till skolan för grupparbete.

Så hamnade jag på SLUMPEN-möte och jag kunde ju inte hålla tyst på en idé som utvecklades till en liten artikelserie som jag ska skriva. I mitten av november kommer tidningen ut på campus och jag inser att jag har en del att göra:

¤Skriva och utföra projektet kopplat till artickeln
¤Leta manus och förbereda uppvärmning, och undersöka forumsmöjligheter på internet till dramagruppen
¤Läsa masssssor av skönlitteratur och facklitteratur till den underbara extrakursen i kvinnolitteratur
¤Plugga till lärare (hehe, som verkar komma mer och mer på sidan om nu för tiden)

Idag fick jag och Tomas förövrigt våra LP-spekare! Ljudet är faktist riktigt bra för att vara så billig :)

Jag hade inget att göra i helgen förrän idag då jag blivit bjuden på tre födelsedagskalas och en vanlig fest. Enligt planerna ska jag hinna med 3 av de ovanstående. EPP på fredag också!

Nu är jag fruktansvärt trött och skulle behöva kaffe för att orka läsa in min del i redovisningen tills imorgon. Fysgympan 20.15 skippar jag.

Pannkaka!

Jag måste bara visa min fina pannkaka jag bakade nyss (Ja, det är en pannkaka, för plättar är de stora runda och de små runda är småplättar... krig för pannkakans rätt att vara pannkaka osv). Om inte annat för att jag vet att min underbara mamma läser min blogg och hon kommer att bli stolt!

På ena boendet som jag jobbade i somras hade vi supersvårt att få till smeten till pannkakorna och misslyckades med flera plåtar under sommarens gång, tills jag mixtrade med receptet. Jag gjort ett eget recept på pannkaka. Det är helt andra proportioner men den blir himpa god.

Min ugn sprider inte värmen jämt tyvärr så jag var tvungen att vända på plåten efter ett tag (jag tar aldrig tid på det jag lagar utan kör lite på känn). Så därav den vackra jämnbruna färgen!



Myrorna

Igår var jag på myrorna och fyndade lite sköna halsdukar, skönlitteratur till kurserna, present till grannen, LP-skivor, en lampa och en underbar rutig skjorta!

Modet säger bland annat att man ska bära svart i höst... jag köper senapsgult, rött och skrikande grönt.



JAG Jag jag

Jag skriver, fast jag inte har något speciellt att skriva.

Jag kan säga att lördagen var mycket rolig och att den nya dramagruppen som  vi bildat för framtida produktion hade sitt första möte igår. Jag är peppad! Har suttit och pluggat från 11-4 i röda rummet. KOmemr hem. Städar. Lagar mat. Ska snart träna.

Jag har verkligen ett urtist inrutat liv just nu. Dagar passerar förbi och jag finner en trygghet i det. Men jag måste säga att jag inte känner någon som är så tråkig som jag är för tillfället.

PMS

Grattis Annika!

Du har lyckats med att få ALLA symptom på PMS som är listat i medicinska skrifter på samma dag.





PMS betyder premenstruella störningar. Det säger inte mycket om vad det egentligen är för störningar, men alla vet att det är då man ska akta sig om man nämner att man har det. Särskilt killar, eftersom de bara tror att de vet vad det rör sig om! De tror typ att PMS står för "plötsliga monstersymptom" eller nåt.

Det ligger i och för sig inte så långt ifrån sanningen, utan snarare ger den förklarningen en tydligare bild av vad som händer oss kvinnor än vad förkortningen egentligen står för. Premenstruella störningar. Vaddå för störningar liksom? Vad är det för mystiska symptom som man pratar om?






Eftersom förkortningen är så intetsägande vill jag därför föreslå nya förkortningar som talar om mer exakt hur dessa störningar yttrar sig. Mina förslag ska jag posta till RFSU eller någon annan bokstavsförkortning (kanske SSAB eller ICA?).


Här är min lista på förslag:

MMS - mostruösa menssmärtor

BMI - betydligt märkbar instabilitet

LKAB - långa kaotiska aggressiva bråk

EKG - ej kontrollerbart godissug

MVG - meningslösa våldsamma gråtattacker

OK - oändligt klagande

H&M - humörsvängningar & magont

Det där med "humörsvängningar" i och med PMS vill jag förtydliga att det rör sig inte om "glad-ena-stunden-ledsen-den-nästa" utan: ledsen-sedan-arg-sedan-depprimerad-sedan-förbannad-sedan-gråtfärdig-sedan-mordisk. Det rör sig alltså bara om negativa humör som svänger. Eller är jag ett medicinskt undantag?




Hemvägen från univeritetet var en mardröm på grund av en JÄVLA KÄRRING TILL BUSSCHAUFFÖR SOM VÄGRADE GÖRA SITT JOBB OCH PLOCKA UPP MIG! Hon körde helt sonika bara förbi utan att ens titta mot busshållplatsen.
 
Jag fick således gå. I kjol, nya stövlar som dagen till ära inte innehöll några strumpor, ett paraply på gränsen till förfall och en kofta. Detta medförde skavsår, ett fulständigt kvaddat paraplu på grund av blåsten som medförde en väääldigt blöt Annika vilket ledde till en jävligt arg Annika vilket tillslut resulterar i detta arga blogginlägg om PMS.

LP-spelare!

Denna pärla har jag och Tomas klickat hem från Clas Ohlson nu i kväll för 249 kr! Förstå att få en LP-spelare med inbyggd radio (old style) för det priset!

Jag har en liten samling på något över hundra LP-skivor efter pappa och sådanna jag köpt själv, antingen för konverlutet eller spellistans skull. Snart kan jag lyssna på dem nu utan att det skrapar som en tok och knastrar. Efter incidenten med hyllan som ramlade över spelaren som jag ärvt av pappa, har inte skivorna låtit som de brukar. Nu kan jag börja lyssna igen! Euskefeurat - Hoven Droven here I come!



Rutan!

Tänkte bara förtydliga att lilla rutan är precis lika underbar som Earnie, även om hon inte tar för sig lika mycket och utsätter mig för skrämselattacker.

Rut i två lägen:

 <--- Sjunger hårdrock i köket



 <--- låtsas som ingenting

Goding!

Såg ett par små kissfläckar på golvet för ett par dagar sedan och samma morgon hade ajg sett Ernst springa på lådan massor av gånger. Hjärtat sjönk i magen, huvudet snurrade, jag mådde illa, fick ont i bröstet och kunde knappt andas. Gråtattack!

Skulle det Bosse fick vara genetiskt och pappa Ernst bli sjuk i samma sak skulle jag inte orka mer. Jag hoppas att kisset kom från att Ernst hade lite diarré och att han inte kunde hålla så tätt på grund av det. Jag spanar hela tiden efter teckan på att han skulle vara sjuk.

Här är min lilla goding nu, bredvid mig där jag sitter vid köksbordet. Vill bara visa upp världens charmigaste och fulsötaste skabbhankatt Ernst Henry Olsson:



Mycket sushi blev det






Höstmusik

Inte så mycket att göra när man är sjuk... det eskalerar, ondsinta basillusker multiplicerar sig i ett rasande tempo. Jag som ville vandra timtals i skogen och lyssna på min höstmusik som är gamla skivor med Jumper, The Cardigans, Kent och Norah Jones. Var är dessa skivor? Jag misstänker att de är i ett samlingsfodral som jag... humm.

Det är förövrigt hösten som jag lyssnar på musik. Alltså inte bara 5-10 favoritlåtar som jag ahr på mp3-spelaren och låter gå runt, utan faktist en 50-60 låtar som jag låter gå på som bakrunds- och hemmamysljud.

Mina hörlurar har förövrigt gått sönder, så nu har jag bara ett par gigantiska mufflurar som täcker hela öronen och halva huvudet. Ser faktist lite kul ut till mitt superkrulliga hår. Inte så praktiskt när man tränar dock.


gegghjärna

Jag snorar. mycket. det slutar inte. ont i huvudet. så fort allt kom! pang på bara. sjuklig, en inte döende. ska lägga mig å läsa å bli friskare... det blir nog bara en höstpromenad idag. får satsa på järngympan med Josefine på onsadag ist.

Fysträning

Idag drar fysträningen igång igen efter sommaren. Jag är livrädd för att lösa ut kvittot på hur jag har skött sommarträningen. Men jag ska dit! 18.15 - 19.30, kom!