Ont och gott

Mitt i min hemska självkritik, kan jag i alla fall tän ka tillbaka på igår. Då blir jag glad! Det var en helt fantastisk kväll! Först när jag kom till stan och mötte upp Elin och Ylva, gick vi på systemet och sedan köpte lite glass som vi åt i solen. Sedan gick vi på Make up store, som bjöd på  buffé, lotter (Elin vann en synundersökning!), vin och gratis makeuptips och hårstyling för den som ville. Vi deltog även i en tävling om ett skönhetskontrakt! Seriös som jag var intog jag min bästa fotopose framför kameran och blev säkert hetare än Victoria Silvstedt med mina blåa rödvinständer.

Jo jag som inte druckit så mkt på länge blev lite svajig av vinet. Det kändes busigt att vara lullig i köpcentret där vi gick och kollade på skor.

Någon gång före 9 mötte vi upp Per och Robin och gick till Scharinska för spelning. Det visade sig att Stefan spelade med sitt band och de var riktigt, riktigt bra måste jag säga! (basisten var dessutom het).

När jag kom i säng vid ett var jag lyckligt ovetande om hur denna dag skulle bli...

Hårkatastrof igen...

Jag har svurit så mycket idag att jag måste ha lockat upp helvetets alla demoner. Frisörer, frisörer, frisörer. Ni gör det omöjligt för mig att känna mig ens lite fin. Idag efter konstigt lång tid, är jag tillbaka till tantfrisyr. Denna gång inte helt orange, utan en nyans mellan ljusbrun och orange. Fläckigt. Jag förstår inte hur jag kan sitta och hålla tyst medan detta sker! Lika lite kan jag inte förstå hur en helt annan frisör kan kopiera den värsta frisyr jag haft, efter jag har suttit och berätta hur hemskt det var för mig!

Nu har jag gett upp. Siktar på att få känna mig fin år 2010 - året jag blir arbetslös inte bara på somrarna, utan hela året om.

Imorgon kommer allså Mickis och co. Jag kommer välkomna dem i turban eller mössa... har inte bestämt mig än.


Cykeln ist geklar!

image413

Detta var dagens projekt

Jag gick ned till Maxi och köpte nya slangar och ytterdäck och satt ute i solan och fixade och trixade. Monterade på mitt lås och försökte måla om cykeln. Färgen höll inge bra så jag tvättade bort den igen. I vilket fall som helst kan jag nu CYKLA! Ska börja cykla iväg nu till fysen faktist... Glad Annika!

Grillning och middag

Lördagens grillning var supermysig! Jag och Johanna var lite busiga och drack två 3,5:or öl. I mitt huvud kändes det som att klockan var halv 2 på natten när jag gick hem, men det var den VERKLIGEN inte! Jag var så slut efter ha varit ute i stort sett hela dagen i solen och slocknade snabbt när jag kom hem. PÅ dagen hade jag sprungit en runda, gått med Ernst i koppel och solat. Ingen färg har än fastnat på mitt bleka lekamen dock.



I lördags städade jag lite smått och målade i timmar på min tavla. Bild på den kommer sen. Sedan åt jag middag hos Carolina och David och sedan åkte vi och tränade. Helmysig dag!





Gå och gå och mössan på?

Idag har jag övat scenerna ur "Moderskärlek" som jag, Emma och Malin ska spela på onsdag, samt lördag v.21 på Kulturnatta. Vi spelar klockan 17.00 på Sagateatern den 24 maj. Kom och kolla på flera bra scener/korta pjäser som Midgårdskolan ger smakprov på genom talangfulla elever (och en mindre talangfull lärarstudent). När vi är klara och har packat ihop är det snabba ryck (till någon av schlagertjejerna?) och kolla Eurovision!!!

Har promenerat i 3h och 20 minuter idag! Fram och tillbaka till Midgård och fram och tillbaka till IKSU. Jag och Johanna körde funk och sedan lite mage/rygg och slutligen lite biljard. Annikas kropp ist müde och gesclutt!

I helgen blir det grillning på lördag, ett specialpass på IKSU och fixa Fridas hår med lite läckra extentions. På söndag ska jag umgås lite med den söttrevliga granntjejen jag börjat prata med :)

Onsdag nästa vecka ska håret få en omgång! Jag fick happy hour-tid på Attityd, så nu ska det våras upp lite och fräschas till! Jag hoppas jag får bli nöjd för en gångs skull. Eller så blir det mössan på hela tiden Micklon och karlarna är här...




Annikas förra stora hårkatastrof:

image391

Fredag kom...

Det händer inget speciellt och jag har inga superintressanta tankar, men livet går på. Jag har blivit bättre på att anta utmaningar och inte vara så rädd för saker som jag annars brukar vara rädd för. Men det är små steg, mycket små, i rätt riktning.

Dagen har bestått av skola och träning. Måste köpa nya däck till cykeln nu! Det resonemanget för mig osökt in på fredagen: PENGAR!!! Oj så jag har längtat efter att fylla börsen! Men samtidigt som den fylls, ökar även lånen, men vafan! Man måst ju leva!

Lite mer jobbansökningar. Sommarångest. Vanlig ångest och lite extraångest. Men vafan.

mickismickismickismickismickismickismickismickismickismickismickismickismickismickismickismickismickismickis!


Helgen

Idag vårstädade jag och möbelpolishade bord, bänkskivor och trälister och tvättade alla fönster på alla sidor! Ljust, luftigt och härligt vart det! Hade kattdagis för Ester och mina små i ett par timmar också...

Sedan träffade jag Mikaela och gosade med hennes silverperser och bjöd hem mig till Ida. Vi solade, drack kaffe, läste kontaktannonser i tidningen (skrattade och förundrade oss över människors ärlighet) och spelade tevespel :D Jag är hooked på Super Mario nu!

Framåt kvällssidan gick jag till Sarah och träffade Sofia, hon och barn (mer kattgos med bäbisen Tashi). Fick mig supergoda plättar med sylt och grädde och nu, ja, så sitter jag här och väntar på att maten till morgondagens matlådor ska lbi klara.

Imorgon är det lektioner, möte och på kvällen smörgåstårta och lek hos Dana!

"Hej vad det går mellan rattar å´lår!" (citat från föreställningen stjärna)

Mickelooonien kommer snart!

Ojojoj så jag längtar tills min älskade, underbara Mickeloonien kommer upp med grabbarna om två veckor! Det känns som om det var alldeles nyss jag fick höra den glada nyheten och tänkte att det aldrig kommer bli maj och vår igen. Att det är en hel evighet tills jag får träffa henne igen.

I sommar blir det nog ett besök ner också! Gå på bröllopp och gråta av glädje i kyrkan istället för av sorg som omväxling. Då ska jag passa på att stanna några dagar så jag hinner träffa min flicka ordentligt också :)

Ikväll blir det träff med tjejerna hos Frida! Väntar på att Oppi ska slå en pling och uppdatera mig på planerna. Ska väl hinna ned på Maxi också så fort tvätten torkat och handla upp mina sista slantar på lite käk.




image390 Vi i Stockholm sommaren 2003

Ett svettigt mål

Finns det något tråkigare att läsa om i andras bloggar än träning? Jo, kanske. Men det är inte speciellt roligt. Ändå postar jag ett inlägg om hur det ser ut för mig nu. Det går ju bra!

I veckan har jag kört på måndag fysgympa, tisdag löptur, onsdag järngympa, fredag löpträning och lördag löpträning. Imorgon får jag se om det blir något. Måste ju lägga in vilodagar också. Torsdag var en, så då kanske söndag passar bra att vila med. Eller så blir det lite styrketräning på IKSU bara.

Jag har fört träningsdagbok i 5 veckor nu och tränat 4-5 pass i veckan i 7 veckor. Målen med min träning är att få upp min förut katastrofala kondition och komma i alla kläder som jag har, men som inte passat. Det blir ett billigt sätt att uppdatera garderoben inför sommaren, med tanke på att jag var mindre då jag köpte allt luftigt och sommrigt. Men sen då? När jag har konditionen och en utökad garderob?

Det känns konstigt att träna utan att ha ett mål om någon tävling/match/cup/läger. Så har det ju alltid sett ut innan. Men nu gillar jag inte att tävla så, eftersom jag uppslukas av tävlingsandan och blir för fkuserad på det så att annat kommer i skymundan.

Slut

Det gick inte att skjuta upp. Att läsa alla pjäser och ta ut scener. Därför kom jag hem från skolan strax före 6 ikväll. Tungt att läsa så mycket, kopiera och skriva analysmall och allt efter en dag med fofrumspelsmöte på morgonen och simulering under dagen. Jag skulle ha gjort som Stefan och sovit halva dagen istället...'

Är så trött.
Vet inte om jag kommer orka något alls i helgen.

Prioriteringar

Stressig dag till max, jobbigt träningspass,  underbar kväll med marängswiss (om det stavas så?).

Körde fysgympa i måndags, lötränade igår och järngympan idag. Knät är lite ömt och likaså mina muskler! Imorgon är det simulering med Scen B. Hoppas det går bra! Hinner inte läsa alla pjäser och ta ut scener till på fredag. Måste inse det. Skulle jag hunnit det skulle jag få lägga bort vännerna och träningen och jag prioriterar hela livet än bara delar. det är ingen fara om eleverna börjar arbeta med scenerna på tisdag i stället för fredag. Hr ändå idé på en lektionsplanering där jag kan ta vid vart jag och Maria slutade förra lektionen.

Ska sova underbart skönt i natt har jag bestämt mig för, men först pussa på mina tussungar!

Läs inte detta, för det är bara information!

Fick ny handledare idag, eftersom Daniel tagit 5 veckors tjänstledigt för att regissera en pjäs för Profilteatern. Mia Westin, en underbar kvinna som trots sina omfattande regikunskaper fick mig att känna mig trygg i att jag ska regissera nyskrivna scener med teatertvåorna. Vi hade så bra idéutbyte och verkar ha samma syn på teaterämnet i skolan. Ser fram emot att få jobba med henne! Tänk att jag bara fått så fina handledare under mina VFU-perioder under denna del av utbildningen. Lite annat kan man säga om min första handledare under svenskan. Inga namn nämnda, men jag jobbade arselet av mig men fick aldrig känna att jag dög.

Har onsdagen fri från lektioner denna vecka eftersom vi drar ihop några onsdagslektioner till ett par heldagar med scenarbete med treorna. Ska planera mitt moment, ringa Åsa, läsa på kursplaner, solla scener som ska spelas och förbereda simuleringen på torsdag. Verkligen skönt att kunna ägna en hel dag till planering och förberedelser!

Idag har jag gjort grovskissen på tavlan jag ska måla. Tog med en tavelpannå till skolan och skissade upp den modell jag överfört på OH-blad och lånade OH-apparaten i skolan för att förstora upp den. Ska hitta fler motiv jag vill måla och göra så med alla pannåer jag har hemma så jag har gott om material för framtida alster. 

Jag har min träning, mina superfina kompisar, bäbisar och de jag gillar att pyssla med hemma och det känns mindre dassigt nu. Struktur är ett ledord för att jag ska få grepp om allt. Nu får det inte komma någon eller något och röra till allt!

Justja! De två tentorna jag plitade ihop här under en dag gick riktigt bra! Även fast jag fick skämmas över meningsbyggnad och andra formaliafel, så var innehållet inte så illa som jag trodde.

Imorgon är det jobb i Sagateaterns garderob på kvällen. Det är förövrigt där vi kommer spela på Kulturnatta! Kom och kolla vet ja!

Cykeln är fixad och jag ska börja cykla till skolan för att spara pengar. 160 kronor kvar att leva för denna månad efter handlingen idag. Konserver och annat som jag förhoppningsvis ska kunna leva på denna vecka. Sista veckan innan kosingen får jag äta ris, hehe.

Oj vilket underbart roligt inlägg! Inte undra på att jag har hela tre läsare om dagen haha!

Ute

Tog en löptur i snöyran idag. Det var så jag insåg hur mycket jag faktist saknat det! Att helt släppa allt och bara låta kroppen göra sin uppgift. Jag njöt och rundan tog precis så lång tid som den brukar ta. Konditionen har kommit tillbaka!

Fördelen och den faktista anledningen till att jag tog en runda ute, är att man slipper visa sig i ett gym med hypade, vältränade och snygga människor när man känner sig som en klick oformlig rotmos. Huvva ja. Imorgon är fysgympan som väntar.


Maskerad

Här är lite bilder från gårdagens maskerad! Det kom bara fler och fler människor och framåt 11 var det ganska fullt i lokalen. Ylva och Petra hade gjort ett otroligt arbete att få så många människor engagerade och de hade arrangerat olika roliga lekar. Laget jag och Ronny var med i kom sist haha. Jag trodde vi låg bra till, men tji fick jag. Jag och Johanna blev i alla fall framröstade som bästa kostym och fick mottaga den guldbageliknande figuren :) Jag kände mig som en riktig trendsetter. Pajalahänget kanske kommer i modet igen!



Segerposen

image350




Smakprov på maskeraddeltagare



Lite folk




Tack för igår alla som var där och gjorde kvällen minnesvärd!

jo

Det är inte allt som är bra. Det är bara mycket nu.

Stressigt, pirrigt, darrigt, virrigt

Det är lite plottrigt i mitt liv nu. Mycket grjejer på gång. En massa roliga saker! (och skrämmande/pirriga/oroliga).

Pratar med Mickis var och varannan dag nu. Vi är som tretton igen och fnittrar, skvallrar och planerar. Eller vi pratar om samma sak hela tiden egentligen: Hur underbart det är att snart få träffas! Jag är totaltförälskad i den tjejen.

Till veckan blir det megahårt arbete, med läsning av pjäser och urval av scener, förberedelse för simulering och flera lektioner som även ska hållas med mina underbara elever. Jag gillar alla elever jag träffat på denna skola. Två av dessa: Emma och Malin ska jag spela en scen med på kulturnatta. Måste öva repliker! 

Var och sprang och körde styrke imorse. Har bytt ut mycket av gympan mot löpning och vikter, men på måndag börjar en hårdare period! Då är det fysgympa, järngympa och längre löpturer och tyngre styrka. Jag känner att jag orkar mycket mer nu, så då ska jag passa på att testa vad jag går för. Det är toppen att ha träningsdagboken som håller koll på hur jag fördelar träningen och visar hur jag sprider ut passen under veckan.

På ett tag kommer Martin så blir det fina förberedelser inför kvällen där eliten samlas :) En samling av många av mina favoriter! Ska lägga mig och ta en liten vila innan så jag orkar med min krävande roll på maskeraden!

Skit

Skulle träna efter VFU:n idag. När jag bytt om så inser jag att jag har mina skor på Midgård! skit. Imorgon blir det maratongympa före hänget i alla fall. Det känns konstigt att träna så lite som jag gjort de senaste dagarna. Lite jobbigt, för energin åker ned i skoskaften direkt. Men skorna är ju borta, så det är väl snarare i strumorna energin dimper.

Hur som haver laddar jag inför lördagens maskerad och överväger att inte gå på workshopen med dramagruppen på söndag. Kan vara rätt sliten och vill inte gå upp för tidigt eller infinna mig och dra ned gruppen...

Det finns lite annat som är skit för tillfället också. Fan. Orkar inte. Har i alla fall tagit tag i en sak som gjorde mig arg och irriterad. Orkar inte med att ta tag i andra saker heller. Kasnke för att jag inte tränat?

Fick fin respons av hendledaren idag. Det värmde verkligen! Jag kanske kan bli en hyffsad lärare ändå... om någon vill anställa mig.

Optimistisk jag är! Fan, ne nu ska jag sluta sprida negativitet i syberrymden som ett elakt virus. Du som läser detta kan bli infekterad. Jag kommer tillbaka när vårjackan kommer fram eller sole ler lite varmare mot mig.

BIlder från spontanfesten i lördags :D

image347
Fotomodell-Johanna och en Ank fick i sig lite vin till middagen och gick iväg!


image348
Träffade Katta, Tomas och Petter på NH


image349
Johanna och Tomas på dansglvet


Det blev en mycket, mycket rolig och lyckad kväll.  Summering: Johanna vart törstig. Jag vart en stockholmare.

En vecka förbi

Första VFU-veckan är över. Jag har gillat den :)

En liten diskussion ska tas nästa veka. För det måste jag. För jag är irriterad. Så får det bli.

Nu är magen bra igen! Hallelujah!!! Oj så mycket dåligt jag mått i veckan på grund av den... men nu är det över!

Tränat aqua 2, järngympa, gympa 2, löpt och styrketränat i veckan i alla fall och jag känner att träningsformen börjar komma sakta men säkert.

Ikväll har jag bjudit hem mig till Ida och Jens, imorgon blir en Oppidag/kväll och söndagen har dubbla planer... nästa helg är också bokad med maskerad och teaterworkshop och halva helgen om två veckor är paxad för grejs. Mycket igång nu igen, och jag gillar det!

Fel på blogg.se?

Jaha... det gick iaf! Har inte kunnat gå in på min sida i en vecka ungefär. Det har hela tiden visat att sidan inte finns, man nu så!

Vad har hänt då? Mamma var här i helgen, magsjuka och förkylning. Mår illa idag med, men inte så mycket som det ahr varit. Har kunnat äta mat idag och nu kämpar jag med ägg.

VFU:n startade igår. Hade första lektionen idag och tack vare underbara ungdomar så gick den srålande!

Allt smakar konstigt. Jag och Bosse har bråkat. Maskerad nästa helg. Tja... typ. Snart Aqua 2 med Joppi!

Den hårda träningen lämnar vi till imorogn och JÄRNGYMPAN!