Superbloggerska!

Jag känner mig som värsta moderna superbloggerskan nu. Jag ligger nämligen i sängen och bloggar med datorn på magen. Björn har fixat ett nätverkskort till mig för ja ska surfa på deras nät i framtiden när kommunicera stäger ned förbindelsen.

Idag har jag ont i halsen. Var ändå uppe och tränade i ottan, men nu måste jag ligga här och vara superbloggare och supermamma till kissarna som ligger bredvid mig. Ska göra chokladmuffins, korvstroganoff och rönnbärsgelé ikväll tänkte jag, men nu ska jag bara mysa och kolla sidor som jag inte varit inne på på massor av dagar.

Igår hade jag och Johanna en underbar eftermiddag och kväll! Vi gjorde groteska mängder sushi, smakade martini, portvin cognac folköl, bastade, rökte vattenpipa och kollade Batman. Jag hade inte ens kunna ljuga ihop en så bra kväll som vi hade.

Förresten!

Träffade mr Pirr i soprummet idag när jag var som den ruffsigaste och svettigaste pudeln självklart... vi snackade lite. Han flyttar på måndag. Jess. Inte ofta jag blir nervös, men det blev jag idag. I soprummet.

Fix och trix i köket

Har pysslat ännu mer idag efter jag kommit hem från en runda på stan som gav mig ett par springskor, garn och myrorfynd.

Idag har jag lagat:

Hummus
Laxsås med rödlök och creme fraiche
Sötade körsbär i cognac (serveras till glass som efterrätt tänkte jag)
Blåbärssylt

Pyssel och bak

Jag vaknar så grymt tidigt på morgonen nu för tiden... i förrgår klev jag upp och tvättade 05.15 och idag klev jag upp klockan halv sju. Det är i och för sig rätt mycigt. Jag åt frukost, åkte och tränade på IKSU kom hem och duschade och stickade ut garnet på halsduken. Ska köpa nytt garn idag tror jag. Ska ju ned på stan och köpa träningskläder och en BH tänkte jag.

Igår gjorde jag chokladtryffel med kanelsmak. Galet gott blev det! Ska ge smakprov till Charlotta/Björn och Carolina/David tänkte jag. Tog ett par till kaffet nyss. Det är sådanna gånger ajg är glad att jag slutat snusa. tryfflarna gav samma kick!

För tillfället puttrar kikärtor på spisen till hummusen jag ska göra idag. Tänkte även baka bröd med olika mjöl- och frösorter. Kan bli gott.

IDAG KOM MIN JOHANNA HEM! Men sover hon lillan... hemma i sin säng. Ska prata med henne i telen idag och det längtar jag efter! Undrar när hon vill vara med mig...

 

Mitt eget recept på kaneltryffel:

Annikas kaneltryffel

¤ 1 dl grädde
¤ 100 g 70% choklad
¤ 100 g blockchoklad
¤ 2 msk kanel
¤ 1 msk vaniljsocker
¤ några matskedar kakao

Koka upp grädden, ta av plattan och lägg i chokladen i bitar så de smälter ihop.
Krydda med vaniljsockret och kanelen. Häll upp i en liten ugnsform och låt svalna.
ta upp den stelnade smeten med sked och forma kulor som du rullar i en skål med kakao.
Förvara tryffeln i kyl eller frys.

Shoping!

Idag var jag och Charlotta och handlade kläder på strömpilen och stan. Jag fick mig baströjor/linnen, höststövlar, en kofta, ett par blåjeans och lite hårprodukter (satsar på bra produkter ist för klippning denna gång). Köpte även garn och enorma sticknålar så jag kan börja med mitt höstprojekt!


Något som jag blev oerhört kalaslycklig över var när vi givk in på Body Shop och jag frågade lite försynt efter en parfym som jag önskat mig i 13-årspresent men fick fel... den skulle jag då byta men då hade parfymen gått ur produktion! Men nu hade den kommit tillbaka i sortimentet! Dock var alla exemplar slut, men kvinnan i kassan blev så medlidande, så jag fick köpa testexet billigare. Nu doftar jag en ton av varm vanilj... underbart!


Gratis sms

Gratis sms är räddningen när kontantkortet är slut!


Logga in och bli medlem, så får du skicka gratis sms =)

Fina smycken

Här är fina smycken av duktiga Matilda som gör unika smycken av bland annat loppisfynd. Dessa är redan sålda tyvärr, men jag hoppas att jag kan hitta mig något liknande någonstans, eller material till att göra egna!



Dessa fina (läs: snordyra) örhängen är från Kyss Johanna.


Lön imorgon!

Jag kan se på min internetbank att jag får pengar imorgon! Får lite efterlevnadspension också, så imorgon har jag tillgång till 17 lax!




Imorgon ska jag shopa! Bland annat Flux munskölj, BH, höststövlar, teaterbiljetter, garn och stora sticknälar, hårnålar, träningskor, träningsbyxor, koftor, strumpbyxor, vin, kalender och MAT!


Nästa vecka kommer SCN.

Så skönt!

Nu är båda hemtentorna färdiga och inlämnade. Jag är så lättad!


Inga pengar kom idag...

Det blir alltså den 27:e?

Nooooooooo!

JAg vet inte om detta rykte är sant, men en kollega på ena boendet påstår att vi får lön den 27:e och en kollega på det andra boendet säger den 25:e. Jag är rädd att pengarna kommer på onsdag! Då är många planer i stöpet... uashamig!

Håll tummarna att jag får en glad överraskning när jag går in på Swedbank imorgon och kollar mitt konto!

Förövrigt måste jag åka fram och tillbaka två vändor i morgon för att först skriva klart tentorna med hjälp av böckerna, sedan hem och mejla dem till mig själv, för att slutligen återvända till skolan för att skriva ut och lämna in dem. BAJSPLOPP som en mkt söt person jag känner skulle sagt...

En torr och tråkig människa

Har blivit en enormt ointressant människa, och jag gilla´t! En lunk med prioriteringar som mormor skulle vara stolt över, fyller mina dagar.

Jag tränar, jobbar, pluggar, städar, läser, bakar, plockar bär och svamp. Fyller frysen med matlådor. Kokar rabarberkräm. Skriver städschema.

Är sådär torr och tråkig så det riktigt frasar om mig!

Tur att jag har så galet hår så det livar upp lite i alla fall!

Till veckan blir jag mindre torr och tråkig, då ska jag och Micke på stan och bränna pengar! (han i alla fall) gå och bjuda varandra på fika. Jag ska ta en rejäl shopingrunda själv (ja, där kom den tråkiga sidan av mig fram igen, men jag trivs bäst med att handla saker när jag är själv), de som kan från gamla klassen ska ut och dansa. Jo-Hanna och jag ska träna, Oppi komemr hem och jag ska krama henne... och supa henne full!

Jag längtar så tills pengarna kommer!

Jag har nu levt på 26 kronor i 10 dagar... och alla 26 kronorna finns kvar på kontot!


Jag gillar mitt jobb

Det är bra. I helgen jobbar jag mycket. På måndag kommer pengar. Jag gillar pengar också...

Bröllopet!


Ett bröllop i min smak: Hårdrocksbröllop!

Från hårdrocksmusik när brudparet kom in, bröllopstårta med flames och ett hårdrocksband som spelade till sena natten. Jag hade en underbar kväll! Inte gjorde det saken värre att bo på ett fyrstjärnigt hotell med fantastisk mat och frukost, eller att träffa mina fina kusiner som jag inte sett på många år!

En kul detalj var att jag satt mitt emot Hanna Graaf vid middagen och att jag lurade min kära bordsherre med att ständigt hitta på nya vett och etikettregler ju längre kvällen fortlöpte.


Det är ett riktigt Olsson-bröllop när man hör detta mitt under vigseln "Det var då själva fan! jag har bara 20 kort kvar på kameran!" Haha, brudens far Mats (min farbror) är




Kusin Johanna gör sig iordning för sin stora dag


Platsen för vigseln



Vigsel och salut med gamla järnkanoner



Middag, fest, ploj och skoj



Tårta och första dans

Albinoplupp

Jag har gett upp på mitt hår... igår tog jag ut löshåret och sa till min kalluffs: "Gör som du vill!"

Då gjorde den såhär:



 <----Annika


Jag ser alltså ut som Plupp... Albinoplupp.


 <---Plupp

Osannorlikt!


Igår måste PCB-killarna ha slarvat som fan, för de är redan framme vid mitt fönster! Innan har de haft en lugn och jämn takt på en lägenhet per dag, men så kör de 4-5 på samma tid?

Just nu låter det som om jag har en cementblandare á la Sunes sommar, en utomjordisk stor syrsa OCH en cirkelsåg inne i mitt vardagsrum. Ja, jag sitter i vardagsrummet och skriver just nu. Vad tros om det här som en fin arbetsmiljö när jag ska slutföra hemtentorna idag?

Jag hade planerat att skriva hemifrån på förmiddagen och på UB på eftermiddagen. Jag harnämligen lovat grannen hjälp med en sak kockan 12-13.00.

Vad gör jag nu? Åker till UB, åker hem kl 12, iväg till UB sen igen. En massa flängande hit och dit...

Nu är det tystare. PCB-killen (som förövrigt inte ens är snygg) penslar.

Vetekornet spökar!

Kanske är det ändå så som Dostojevskij tagit fasta på när han skrev romanen Bröderna Karamazov att:

"Om icke vetekornet faller i jorden och dör, så förbliver det ett ensamt korn; men om det dör, så bär det mycken frukt."
(Johannesevangeliet 12:24)



Man kanske ska krascha helt för att man ska få skörda sedan... Jag är nu hjärntvättad med Bibliska och ryska idéer och religiösa motiv och tror nu att min totala breakdown dag var ett måste för att jag skulle få en produktiv kväll.

Likt vetekornet lade jag mig i myllan (nåja, sängen) och dog (nja... men jag sov några timmar). När jag vaknade började tankarna gro, och nu kan jag skörda 1133 nya ord till min hemtenta!


Imorgon är sista dagen för mitt skrivande och jag har en fråga + kompletteringar till två frågor kvar... ska jag hinna innan jag börjar jobba på fredag?

Vad har hänt?

Jag känner inte igen mig själv. Har suttit fenomenalt många timmar med mina hemtentor och det går så fruktansvärt trögt!

JAg är van att jag sitter en 3-5 timmar dagen innan inlämning och det bara flyter på och blir bra. Nu sitter jag 6 timmar och skriver, i MÅNGA dagar! Idag har jag kommit till en punkt där jag bara vill grina, för det kommer inga smarta tankar ur mig över huvud taget! Jag är seriöst orolig att jag inte ska klara dessa tentor, för innehållet är så jäkla osammanhängande och behandlar bara lite basics.

Har jag blivit dum?
Har jag tappat förmågan att tänka egna tankar?
Har jag knäckt tillbaka "skolkoden", som jag knäckte när jag var 7, och därför inte fattar vad läraren/uppgiften/kursen kräver av mig?

Eller värst av allt: Har jag tappat tilltron till min egen förmåga att prestera i skolsammanhang?

Detta kan bidra till min trötthet:
- Har snusabstinens (slutade snusa för en vecka sedan)
- Har tränat 3 dagar i rad och kan knappt gå
- Har varit tvungen att dricka snabbkaffe idag, eftersom jag inte har några pengar att handla riktigt kaffe för kvar.
- Jag har skrivit 8 sidor på Dostojevskijtentan men inser att jag bara kan använda mig av 4 av dessa, då jag börjat svara på flera frågor om vart annat.



Gubbar utanför PCB-sanerar, Ernst skriker i hallen och vill ut. Jag vill inte att Ernst ska bli PCB-förgiftat och håller honom inne. Jag är tydligen världens sämsta mamma, enligt Ernst.

Upp som en sol och ned som ett ruttet ägg

Har sovit hela dagen idag. Så ont i huvudet och halsen. Någon infektionsbacill har lyckats ta sig igenom mitt försvar och sitter just nu och gnager på min hjärnhinna och bajsar snor genom näran på mig... kul.

Jag och Elin var och pluggade på UB igår och det går fruktansvärt dåligt för min del. Jag har lite kvar på idéhistorian fortfarande och den andra har jag bara läst frågorna till.

Har tonvis med läsning och skrivning kvar, så blir jag förkyld! Nästa helg jobbar jag, så jag måste verkligen hinna klart med tentorna tills dess. Det känns så typiskt...

Igårkväll var det dock jättemysigt! Jag och omas tog vad vi hade hemma och kombinerade en mkt mysig kväll med mat, snacks och dryck! Härligt att göra något även fast man är pank!

Vi satte oss på innergården och åt marinerad, ugnsstekt lax med grönsallad och ärtskidor från mitt land, lite annat grönt från Ica Maxi samt limesås.

Sedan tog vi en filt letade upp ett soligt och mysigt ställe på gräset och rökte vattenpipa, drack ett par folköl och surrade, tog en promenad, gick till Tomas och kollade film och åt blåbärspaj med vaniljsås.


Husmorsboken

Nu sitter jag med hemtentan i idéhistoria sedan några timmar tillbaka, och nu är jag fast! Jag tycker det är jätteintressant med bildandet av det svenska folkhemmet. Jag hittade även åt mig en gammal bok från 1946, som jag köpt på en loppmarknad i Piteå för fyra år sedan, om hur husmodern bör strukturera och sköta sitt hem.  Nutidsmat och hemhushållning - Husmoderns bok.





Det är helt facinerande hur detaljerat alla hushållssysslor står skrivna och scheman för hur dagliga sysslor bör ligga i förhållande till måltider gör mig inspirerad tillika förskräckt. Ingen tid för spontanitet där inte! Jag behöver lite inrutning som det ser ut och tack och lov har jag och Elin konspirerat ihop en pluggvecka på universitetet som jag verkligen behöver. Helgen som kommer jobbar jag och därmed ryker de sista dagarna innan inlämning i båda sommarkurserna.

Jag funderar på att knåpa ihop ett dagsschema á la husmodersboken för att få plats med alla dagsaktiviteter...

Stockholmsshoping!

Jag var ganska lugn med shopandet i Stockholm om jag får säga det själv! Men jag hittade några godbitar och mycket på rea:



Grå ros - Glitter
Röd kort kofta med stora knappar - Gina tricot REA
Vita spetsstrumpor - Gina tricot REA
Svarta (supersköna) lackpumps med rosett - Belle REA
Marinblå handväska med guldspänne - Beyond retro





Vit kort spetskofta med dragkedja - Gina tricot
Blå marinblå kjol med hög midja och stora knappar - Gina tricot
Höstorangea, fodrade, skinnhandskar - Wedins SUPERREA




Cremefärgad top med rysch och stora svarta knappar - H&M
Marinblå och svart kofta - H&M
Trepack örhängen - Glitter
Svart stickad basker med paljetter - Ingen aning...

Hemma igen!

Nu är jag hemma!

Klev upp 05.30, bytte färdmedel fem gånger. Sedan kom jag till ett regnigt Umeå!

Oj så kul jag har haft det i Stockholm, men det kändes så skönt att komma hem till mina älskade bäbisar också!

Vi har kramats och pussats, vilat och donat lite. Rut var stensur på mig i 5 minuter, sedan följde hon efter mig vart jag än gick och ville mysa. Lill-Ernst gjorde sig till och kurrade. Jag älskar mitt hem för att de finns här!

Ska lägga upp lite bilder på min resa sen, men jag var sämst i världen på att fota denna gång. Har till exempel 15 kort på en snigel och sammanlagt 5 kort på en heldag och helkväll med utgång...

Nu ska jag iväg och handla mat på Maxi och krama på min Johanna!

Idag

  • Skriva två sidor på hemtentan
  • Sätta i nytt löshår
  • Stryka och packa ned kläderna till resan
  • Bodypump

En förberedande dag

Nästan allt på mina "göra-innan-du-åker-listor är gjort". Men det kräver att jag lägger i en högre växel idag, för imorgontänker jag ta det ganska lugnt. Småfix och packning och spinning med flickorna på kvällen. Hemma med småttisarna.

Natten till idag var underbart mysig. Jag somnade med mina lurvungar i en enda hög och vaknade på samma sätt på morgonen. Oj så jag kommer sakna mina bäbisar under veckan i storstaden. Har aldrig varit ifrån dem så länge förut. Men Stockholm har mycket att bjuda på och Mickis har gjort upp en plan på veckan, så den kommer bli kanon!

Mina sushi cravings kommer att dränkas då jag och kusse ska gå på sushibuffé!!! Ojoj så gott!

Bröllop med övernattning på ett superfint vandrarhem
Fest och utgång
Heldagsmys med moster
Sushibuffé
Stranden
Shoping

Jag har en hel massa saker som jag skule vilja göra, och ställen jag skulle vilja gå på när jag är där! Just nu känner jag att jag är såå värd en semester. När jag tänker på vad jag klarat av fast jag mått skit de senaste två veckorna vill jag ge mig den bästa veckan på året och bara vara ledig. På riktigt!

Utgifterna i Stockholm behöver jag inte ha dåligt samvete för heller (vilket jag i vanliga fall skulle haft) eftersom jag har jobbat som en tok och kommer få en rejäl slant i slutet på månaden.

Nu ska jag försöka skriva på idéhistorian för samvetets skull.


Mr Ryss

Mr ryss är besegrad!

Check!

Can do

Jag tillät mig en sovmorgon idag! Det var så skönt! Insåg med ens att det jag kallade sovmorgon egentligen var vad jag vanligtvis skulle kalla "i ottan" närmare bestämt klockan nio.

Seg är jag troligtvis på de extra sovtimmarna i natt och vädret. Det luktar höst ute! Och något som jag gillar lika mycket som en solig varm sommar är en kall och klar höst! Hösten är den bästa årstiden, för det är då jag laddar om, siktar högre och laddar upp. Men med tanke på att det bara varit sommar i ca 10 dagar, så kan jag vänta med höststickningen och syltningen.

Höst för mig:

Dricka te
Sticka
gå till Myrorna och fynda koftor och vackra damhandskar
Göra sylt, geléer och stuvningar av bär och svamp i frysen
Baka matbröd
Köpa nya skor
Läsa böcker
Filtkappa
värmeljus
fika på stan
SKOLA!

I´m lovin it. Men som sagt: Än är jag inte beredd att lägga bikini och sandaler på hyllan, utan hoppas på en underbart varm och solig vecka i Stockholm.

Snart åker jag men först 45 timmat arbete i helgen.

Can do