Min nya frisyr

När jag fräschat upp mig lite (tagit en dusch till exempel) ska jag ta ett kort på min nya korta och lätt uppljusade kallufs. Det ska bli intressant att se hur jag lyckas fixa den också.


En utomjording har tagit över min hjärna!

Jo, det är sant! En gröngul slemmig typ som jäser sig och brer ut sig. Den har ockuperat hjärnkontoret och förökar sig genom min näsa.

Jag hann ta ett kort på den innan den kröp in i mitt öra i alla fall!

Såhär ser den ut -->    image346

Jag förnekade att jag höll på att bli sjuk hela dagen igår när jag satt och nös i Jo-Hannas soffa. Men nu får jag erkänna mig besegrad...

Träningsdagbok

Jag har skaffat träningsdagbok igen. Det hade jag förut när jag jonglerade innebandy och simning med ett ofantligt antal träningstimmar i veckan. Det hissnar i mig då jag tänker på att jag tränade uppåt 18h/vecka med morgonträningar och kvällsträningar. Alla pass vi hade med simningen var 2h långa. Detta gjorde jag i några år. Vecka ut och vecka in.Nu har jag som mål att träna 4h i veckan. Vilken piss i Mississippi om man jämför!

image344

Jo, förresten. När jag var på gympa idag strök någon som tydligen heter Zlatan runt i korridorerna. Det vart ett himla liv!

I träningsdagboken kan du sätta upp mål och få en översikt hur du tränat om veckorna genom addera pass med söta ikoner som visar vad du gjort. Det är riktigt bra om man vill ha koll. Är du intresserad och mer teknisk än mig kan du även sätta in kost och annat och räkna ut vad du äter. Statistik om träningstimmar och förbränning med mera visas genom stplar och cirklar som är lätta att läsa av. De visar även på hur stor procent du tränar styrketräning och kondition. Mycket bra sida!


Här kan du starta din egen träningsdagbok--->
http://www.shapelink.se


image345

Jobbig väg till arbete

Nu har jag sökt ytterligare fyra sommarjobb. Jag är inte direkt kvalificerad att arbeta på något av dem, men jag har sagt det jag kan och att jag är villig att lära mig. Det är alltid något problem i arbetsbeskrivningen. Antingen ska man vara man, för att jämna ut könsfördelningen i arbeten som många kvinnor söker sig till, bo i någon angränsande kommun/eller ha tillgång till bil, kunna flera språk (min lilla kunskap i Spanska kryddar inte på den utöver tyska och engelska) eller något annat.

På något sätt känns det som att alla andra har högre kvalifikationer än jag och att jag inte har rätt att söka de jobb jag just sökt. Men jag ger inte upp den här gången! Jag har inte sökt så mycket jobb sammanlagt under alla år som jag gjort denna sommar (det säger kasnke inte så mycket, men det är många nu!). Det dummaste är att alla jag känner som vill ha arbete under sommaren har fått erbjudanden. Just nu säljer jag mig billigt och söker massa jox till och med. Blääääää!

O-Ankisch

Hade skrivit en lista på hur en framtida parner skulle vara till Danas matchmakeinguppdrag, men den var alldeles för lång för att skriva igen, så nu blir det ett annat inlägg. Kanske listan åker upp i ÄNNU mer förkortad variant i framtiden.

Idag tog jag mig ett bad och upptäckte en hemsk sak om mig själv, nämligen att jag har blivit vuxen. På ett mycket  tråkigt sätt. Jag var nämligen så frusen att jag satt med tröjan på i vattnet medan det spolades upp. Min inpuls vat att lägga mig med tröjan på. Istället för att göra det blev jag praktisk och trist och tänkte:" Men då blir den ju blöt! Vad jobbigt att hänga den på tork. Att bada med tröjan på kan man ju inte göra". Ja typ så. Blir arg när jag tänker på hur jag begränsade mig. Det är väl inget konstigt med att bada med tröjan på! Det är vad den Annika jag trodde mig vara skulle ha gjort.

Schlagerkvällen!

Nu kommer bilderna från schlagerkvällen!







Skallebank

Jag har haft skallebank i flera dagar nu. Det kommer och går. Bultar och tränger. Trodde först att det var vätskaberist, men jag dricker ju vatten som jag brukar. Jag tar näsringstillskott, är ute minst 40 min/dag och tränar. Vad mer kan min ömma hjärna önska sig? Är jag understimulerad? Jag läser och skriver och... humm, tittar på teve...

Varför denna huvudvärk?

image324

Boknörd!

Jag blev 71% boknörd när jag gjorde testet som Elin länkade på sin blogg :P


Mobilfel!

Okej. Aarrrg. Har fått sms och kan inte öppna dem. Jag har skickat sms som inte lämnar mobilen. Det är fel på nallen nu helt enkelt. Vill ni få tag i mig så ring istället. Sms-funktionen verkar ha kajkat ihop totalt och en ny mobil ligger lååångt ned på inköpslistan...

Hot!

Fick ett minst sagt lustigt samtal idag. Oppi! Hehe, ska inte dra rullan, men det slutade med att jag mötte upp henne och Frida på maxi, handlade lite mat och gotta så gick vi hem till mig. Fick med mig snyggaste pinkjolen med hängslen från H&M också. Den var skrämmande billig och mycket "Ankisch".

Fick faktist köttfärs, en bullängd och sockerkaka av mormor och 500 kronor av Halvard idag. Jag har kvar en del pengar trots att jag köpte mat så jag fått sex portioner chili con carne som jag precis lagat klart (matlådor!!!).

image323

Näpade lite länge idag, fast jag låssades för mamma att jag bara slumrat till lite hehe. Imorgon har jag till uppdrag att tvätta och städa lägenheten samt skriva minst två till arbetsansökningar och skicka in.

Det blir så mycket tvätt när jag har sådan mani på att tvätta sängkläder och handukar. Det känns viktigt för mig att det är fräscht och byter sängkläder varje vecka (varannan vecka är det lite panik). Nu när jag tränar en del blir det mycket träningskläder och strumpor/trosor och sådanna småplagg också.

Men om jag ska kunna leva upp till det jag har förutsatt mig ska jag gå i säng nu. Har bestämt mig för att tvinga igång mitt läsintresse igen så jag ska fortsätta på en av mina fem böcker jag håller på med nu. De har legat allt för många veckor nu! Brott och straff blir kvällens bok. Det kan vara bra när jag har anmält mig till en sommarkurs om Fjodor Dostovjeskij. Jag hoppas nästan att jag blir fast i skönlitterärträsket så pass att hela min planerade dag imorgon faller.

image321

Nattis ni få som läser detta!

Sjukhuset

Idag var jag med Halvard på sjukhuset. Blev sur på bussvärdar och skötersor som antydde att jag "var duktig" som följde honom . Som om jag gjort någon uppoffring! Att göra något med och för den som är en kär är ingen uppoffring, det är ett privilegium. Jag får precis lika mycket ut av det som han. Det var inte jag som följde Halvard till sjukhuset, det var vi som gick dit tillsammans. Punkt.

Tiden gick jättefort och innan jag visste ordet av så hade vi varit där i 3,5 timmar. Var fint att träffa honom igen! Han är så gammal nu...

Så var det gjort

Idag har jag skrivit två hemtentor och en arbetsansökan. Totalt nio sidor. Ett heldagsarbete, men nu kan jag känna mig lite lugn ett tag...

Sök detta sommarjobb!

Idag har Ernst startat aktiebolag. Det är ett elbolag som bidrar med sin el för en mindre summa varje månad. Elen levereras dagligen personligt av aktiebolagets ägare. "Det är min uppgift som individ att bidra med vad jag kan till samhället" påstod han och började bygga sin elfabrik.

Själva lokalen med utrustning där den elfrämjande verksamheten äger rum, består av:
¤ En vit flisfilt, ca 1 kvm
¤ Kanten av en säng ca 60 cm hög
¤ En Ernst, ca 6,5 kg

Så började han sitt, enligt honom viktiga arbete - Att kuta runt, runt i flisfilten tills pälsen står rakt ut av elektricitet. Därefter gick han ut på loftgången för leverans till grannarna. "Personlig ellevernans" enligt Ernst.

Nu vill Ernst rekrytera ny personal på grund av utbrändhet och jag har lovat att lägga ut en annons här för tillsvidareanställning. Egentligen ville han att annonsen skulle ligga ute på platsbanken, men jag avstyrde förslaget så smidigt jag kunde.

SÖKES:
Elinstallatör och elproducent vid ErnstEl AB
Arbetsgivare:
Ernst Henry Olsson
Arbetsort: Annikas sovrum, Umeå
Lön: Enligt avtal

Vi söker en lagarbetare med god uthållighet och fluffig päls till sommaren 2008. Arbetet gäller främst producering av el och skötsel av fastigheter men inkluderar även viss kundkontakt. Mindre materialtransporter förekommer så starka ben är ett krav. Tidigare erfarenheter av liknande arbete är meriterande. Bifoga din ansökning med ev meriter som kommentar på denna blogg.

Sista ansökningsdag: 2008-03-30



I väntan på anställningsintervjuer har Ernst tagit in en prao. Bosse. Men han är lite lat så jag skulle tippa på att han inte blir långvarig.




image320

BOSSE PÅ PRAO

Snodd lista #2 i reducerad form...

UTSEENDE
[  ] Jag är kortare än 160cm.
[x] Ibland tycker jag att jag är ful.
[ ] Jag blir lätt brun.
[x] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[x] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[  ] Jag har en tatuering/fler tatueringar.
[  ] Jag är osäker över mitt utseende.
[x] Jag har haft/har tandställning.
[x] Jag har glasögon/linser.
[x] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[x] Jag har mer än två piercingar.
[x] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen
[  ] Jag har fräknar.

FAMILJ
[  ] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[x] Jag har rymt hemifrån/skolan
[  ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[  ] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[  ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[  ] Jag vill ha barn nån dag.
[  ] Jag är med barn.
[  ] Jag har barn.
[  ] Jag har mist ett barn.

SKOLA/JOBB
[x] Jag studerar
[  ] Jag jobbar.
[x] Jag har somnat i skolan/jobbet.
[  ] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[  ] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.
[  ] Jag har fått sparken.

SKAMLIGHETER
[  ] Jag har sagt "lol" i en riktig diskussion.
[x] Jag börjar ännu gråta av Disneyfilmer.
[  ] Jag har kissat på mig av skratt.
[x] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[x] Jag har gråtit av skratt.
[x] Jag har limmat fast min hand i något.
[x] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[x] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.

HÄLSA
[  ] Jag föddes med en sjukdom.
[  ] Jag har fått stygn på ett öppet sår.  
[  ] Jag har brutit ett ben.
[  ] Mina tonsiller har tagits bort.
[  ] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[  ] Mina visdomständer har tagits bort.
[  ] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[x] Jag har haft vattkoppor.
[x] Jag har haft/har astma.

ERFARENHETER
[x] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[x] Jag har sett en fallande stjärna.
[  ] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[x] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[x] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[  ] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[  ] Jag har varit i ett casino.
[  ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[x] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme. - MÅnga gånger!
[x] Jag har krockat i en bil.
[x] Jag har skidat.
[x] Jag har medverkat i ett skådespel.
[x] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[x] Jag har sett norrskenet.
[  ] Jag har suttit på ett tak på natten.
[x] Jag har aprillat någon.
[x] Jag har åkt taxi.
[x] Jag har ätit sushi.
[x] Jag har åkt snowboard.

SEXUALITET
[x] Jag har varit förtjust i en person av samma kön.
[x] Jag har varit förtjust i en lärare.
[x] Jag har blivit kysst i regnet.
[x] Jag har kramat en för mig helt okänd person.
[x] Jag har kysst en för mig helt okänd person.

ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[  ] Jag har smugit ut utan lov.
[x] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[x] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[x] Jag har fuskat i ett spel.

DÖDEN
[  ] Jag är rädd för att dö.
[x] Jag hatar begravningar.
[x] Jag har sett någon dö.
[  ] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[x] Någon nära till mig har begått självmord.


RANDOM
[  ] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[  ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[  ] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor
[  ] Jag ser på nyheterna.
[  ] Jag dödar inte insekter.
[x] Jag svär ofta.
[  ] Jag sjunger i duschen.
[  ] Jag är en morgonperson.
[  ] Jag betalade för min rington.
[x] Jag är petig med grammatik.
[  ] Jag är en sportfanatiker.
[  ] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[x] Jag är bra på att baka.
[  ] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[x] Jag skulle ha pyjamas på mig till jobbet.
[x] Jag vet hur man skjuter.
[  ] Jag är kär i kärleken.
[x] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[  ] Jag äter snabbmat varje vecka.
[  ] Jag är bra på matematik.
[x] Jag tror på spöken.
[  ] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[  ] Jag är väldigt kittlig.
[x] Jag älskar choklad.
[  ] Jag spelar dataspel och/eller Playstation-spel.
[x] Jag är bra på att minnas ansikten.
[  ] Jag är bra på att minnas namn.
[x] Jag har ingen aning om vad jag vill göra med resten av mitt liv

Melodifestivalen ikväll!

image319


Japp, nu är det kvällen. Den som avgör om Sverige ska skämmas över bidraget vi skickar eller inte. Krister Sjögren kan åka hem redan nu. Vinner han så skallar jag en igelkott!

Jag är peppad både på festen och alla härliga schlagerlåtar. Jag gillar faktist mer än halva startfältet! Det är verkligen inte ofta det händer. Oftast gillar jag bara ett par. Någon av dem brukar också vinna. Men oftast den jag gillar näst bäst. Ikväll får vi se!

Heja Charlotte Perelli!!!

image318

Bara för att de är så söta

image316image317

Elektro på TC

Igår vart riktigt kul. Jag och Tomas åkte till Shayan och kollade andra chansen, sedan bar det av till TC och där var det elektromusik och svettig dans. Jag var inte alls så där duktig som jag skulle vara och ta en massa bilder, utan det blev bara ett par när vi stod i kö på Subway. Ääääntligen fick jag min kaka som man ska få när man beställer ett mål. Glad Annika.

 <--- Shayan och Tomas på Subway


Vi åkte hem till Shayan igen och kollade film och käkade. Halv 7 trotsade jag och Tompi snöstormen och strävade hem igen.

En störande sak pågick dock hela gårdagskvällen. Några störda ungdomar som måste ha förväxlat mig med någon annan ringde, skickade sms och pratade in på mobilsvar. Sista sms:et fick jag här bara imorse. De var totalt obcena och sa en massa knäppa saker. Men alltså, jag presenterade mig och frågade vem de var, men när jag förstod att det inte var plogat ända fram svarade jag inte på något... inte heller fanns abonenten att slå upp på eniro.

Jag hittade en superfräsch kontorstol i sopsorteringen som jag bytte ut mot min risiga stol utan sits som jag brukar ballansera på när jag sitter framför datorn. Glad Annika.

Har 4 stora tvättmaskiner som går i tvättstugen och en massa städning framför mig. Ikväll ska jag iväg och träna en vända. Vilken "dagenefterdag"!

Sweet panik

Så fin dag jag haft idag! Men den började dock inte så bra...

När jag duschat, gjort mig i ordning och käkat frukost imorse och skulle rusa iväg till bussen till stan upptäckte jag att plånboken var försvunnen! PUNG

Till en början var jag iskall och letade igenom jackor och väskor. Ingen plånbok där. Jag bir lite panikslagen och vänder ut och in på tvättkorg, sängkläder och smutstvätt ut på det dammiga golvet. Ingen plånbok. Tusen tankar om spärrning av kort, nytt körkort, nya klubbkort tävlar ikapp i huvudet.

Nästa åtgärd telefonkedja. Leta hos Dana och Jessi och efter ett tag ringer Jessi upp och hon har hittat den! Den föll ut i hennes bil på golvet när jag åkte med henne igår. Piooooh!

Efter det så har dagen rullat på. Shopping på stan med Joppi och fettokäk på Max. Det blev två t-skirtsklänningar och ett skärp. Riktigt nöjd är jag! Ikväll då blir det utgång på TC med Tomas. Först fest os Shayan som det ser ut. Ska för en gångs skull komma ihåg att fota lite tänkte jag. Det var ett tag sedan jag hade kameran i gång.

Vill passa på att skicka en hälsning till Terese som fyller år idag, och sedan till fuskis IDa och Frida som är i Kiruna på andra chansen. Hejja E-type och Ola! Haha

Snödag

Utanför fönstret ligget ett tjockt täcke av snö på marken. Inanför förnstret ligger ett tjockt täcke av damm och katthår. Jag behöver städa! Dra en vända med damsugaren (och skrämma vettet ur Bosse).

Jag har kommit i en rejäl svacka när det gäller läsande av skönlitteratur. Jag har så många böcker jag börjat på. En kommer jag inte in i , en annan misstäker jag att jag redan läst förut, en annan är så lång så jag inte orkar ligga och håll aupp den. Då blir jag lat. Och less. Vill få igång mitt läsintresse igen! Skulle gärna vilja gå på bokmässa, höra någon författare prata om en bok den har skrivit och sedan ligga och sträckläsa den.

Införande av obligatorisk sängläsning kan också vara en åtgärd.

Nu ska jag byta om och åka och träna. Sedan blir det inflyttningsfika hos Dana.... Shit presenten får jag inte glömma!

Babbligt

Idag har jag varit på ännu ett gympapass, hälsade på Micke och var i skolan och läste till simuleringslektionerna. Det är så kul med simuleringar. Superintressant! Funderar starkt på att skriva mitt examensarbete om simuleringar, men jag har inte formulerat frågeställningar än. Tänkte börja fundera på det efter VFU:n så jag hinner testa att leda några på gymnasieskolan och göra utvärderingar m.m. med eleverna.

Imorgon blir det Twin Peaks-dag med Micke, Elin och Dana. Sedan träning och onsdagshäng hos andra Elin. Wihooo! Toppen toppen!

Fick även en delbetalning av mamma idag för tvättmaskinen jag ärft och hon fick ta. Så nu har jag kunnat föra över ännu en bra slant till mitt sparkonto för sommarens hyror. Total panik över hur jag ska klara sommaren och om jag får jobb. Huvva! Om det krisar får jag plugga under sommaren igen. Hade ändå tänkt gå en 7,5-poängskurs även om jag får jobb, men då blir det lån och bidrag. Folkhögskolan har en kurs om landskapsmålningshistorik. Ja typ något sånt hette det. Verkade hur som helst intressant.

Ikväll kompletterade jag mitt CV med lite ideella arbeten jag gjort och stipendier jag fått. Måste ju försöka väga upp lite till min fördel det jag saknar i arbetslivserfarenhet. Bad mamma snoka på hennes jobb om de behövde sommarvikarier också. I så fall kan jag bo en tid i Luleå och bo i Halvards lägenhet i stan. Planera, planera, planera...

Nu vill jag seeeriööst tala om helgen! Jag vill ut på lördag... eller fredag. Seriööst vill jag dansa, dansa, dansa och gå på stan och inhandla något som INTE är på rea eller från myrorna för en gångs skull! Sett assköna t-skirtar för 129 kr på Gina Tricot som jag är intresserad av.

Men nu... vad finns det för fester i helgen? Någon som vill dansa med mig på något flottigt dansgolv? Altså, inte styrdans utan sån där epteleptisk tecnodans... fast lite streetigare... och lite porrigare, ääh, ni vet vad jag menar...


image313

Saga

Idag efter litteraturseminariet signerade vi affisher och fick skivan med bilderna som togs under föreställningen. Det var Amanda Kernell som tog dem. Lite coolt med tanke på att hon är så aktuell genom sina kortfilmer. Såg henne på Eftersnack på teve här för någon vecka sedan! Kan inte öppna skivan dock, men bilder kommer när jag får fram dem.

Det var roligt när ett par tjejer som sett vår föreställning kom fram till oss när vi stod i garderoben i fredags och gav oss beröm för föreställningen. Är så stolt över alla som medverkade!

Kul också att spokenwordartisten Lennart Bång var så intresserad av synpunkter på hans framförande och att han verkade ta till sig det efter lördagens framträdande. Han är myycket snygg, trevlig och duktig kille :)

Gympa!

Nu är det gympa för hela slanten som gäller! Det är ju jätteroligt! Har kommit till insikten att jag trivs bland cykelbyxor, shorts och stora t-skirtar tillsammans med äldre människor som skuttar runt till Schlagerhits och upptempolåtar.
 
Jag har för flera år sedan redan fastslagit att jag är en tant, men att vara en tant i en 21-årings kropp är inte så kul. Eller det är okej att man orkar mer än många, men jag kommer inte riktigt in i gemenskapen på 55plusgruppen som har lunchgympa på fredagarna. De sneglar på mig medd misstänksamhet i blicken. Som att jag skulle vara en infiltratör som skulle hota deras... ja vad?

Ska prata med dem nästa gång, så de får se vilken snäll ungdom jag är. men då får jag nog hålla inne mina vitsar om åderbråck och benskörhet...


image312

Min vackra Rut!

Min vackra Rut!

Bilder

Här kommer lite bilder ja glömt ladda upp


Bakar semlor!







50 och 46-årsfest med mammorna, mormor och Halvared, systrarna, och mostrar från Island och USA.








Repetitioner: