Hatgrannar och sötgrannar

Den senaste veckan har jag varit mycket med Charlotta och Björn när jag inte har jobbat. Vi har åkt till Bettnäs och solat, grillat vid Stöcksjö, ätit på restaurang och tagit kvällsdopp. IMorgon ska jag och Charlotta plocka blåbär efter jag kommer ham från jobbet!

De är mina sötgranar!

Grannarna ovanför är däremot en ständig plåga. Natten till onsdag ligger jag vaken från halv 11 till halv tre av oljud. Alltså riktiga oljud inget "diska-några-tallrikar-och-köra-sentrifugen-en-timme-så-väggarna-vibrerar-oljud". När jag, för första gången i mitt liv, står upp för mig själv och knatar upp till grannarna mitt i natten och ber dem vara tysta, möts jag av: "vi flyttstädar". Okej? Halv två på natten? Jag förklarar att jag ska upp klockan 6 på morgonen och jobba i tretton timmar och behöver sova. Det bemöts med kommentaren: "Okej, vi kan försöka dämpa oss".

Den så kallade "dämpningen" består i tio minuters tystnad (förmodligen tio minuter av skitsnack om mig). Med andra ord precis den tid det tar för mig att klä av mig och lägga mig i sängen och vara lite stolt över mig själv. Sen fortsätter de som förut. Jag är sjukt trött och vill bara grina.

Samma sak denna natt.

De är mina hatgrannar!

Skillnaden var att i natt var jag så slutkörd att jag somnade ändå. Det jag kan trösta mig med är att de kommer att flytta uuuuuut nu! Hurra! ballonger och serpentiner!

Denna veckan är ännu galnare än förra då jag jobbade 80 timmar och pluggade och umgicks.

Denna vecka:
Jobbar jag 94 timmar
Ska plocka blåbär med Charlotta
Läsa ut Mr ryss (är på sida 723 för tillfället)
träffa Ida och Johanna
Ska packa, handla, fixa och ordna inför avresan till Sthlm nästa vecka
Skrivit "klart" tentan i idéhistoria

Just nu är jag stressad och schemat är fullspäckad timme för timme. Detta blogginlägg är inte inlagt i planeringen, så nu måste jag skärpa mig!

Vi kanske hörs här ngn gång och jag inte avlider!

Xxx


Gör allt

Nu gör jag allt för att aktivera mig om dagarna, för att slippa skuld och dåliga tankar. Jobbar, handlar, städar... Jobbade 8 timmar idag, for hem och bakade rabarberpaj, fick besök av Sofia, Dorian och Daniel. Sent födelsedagsfika.

Fick en otroligt cool ring av dem som är från Kaos (Kivik), designad av Mari Karlsson. Det kommer bild sen!
www.konsthanverksgruppenkaos.se
Den är i metall med tryckta orangea blommor och är gjord från återanvänt material. sjukt snygg och personlig. Fick även en bok med noveller av en Indisk kvinna. Oj så jag vill läsa nu! Blir väl mr Ryss innan jag går och lägger mig Hrrrmmmppfff!  


Förresten var det en äcklig unge på ca 8 år som togjagade Rut och Ernst på loftgången. De blev livrädda och krockade när de kutade in för att ta skydd. Jag som bara hörde dundrande steg gick ut och såg den äckliga ungen gå med sin klubba som hon slickade på. Hon hade elaka ögon och uppåtnäsa. Jag sa hej. Men jag ville egentligen fråga vad fan hon höll på med.

Tacka vet ja Dorian! Sötungen som jag fick en puss och en kram av innan de for (minns och ler).

Mer tårar

Huvva vad det känns jobbigt nu. Det är som att jag fortfarande tror att han ska komma inskuttande här och allt ska vara bra igen. Jag har fått stoppa mig själv från att gå till ytterdörren för att släppa in honom, för jag vet ju att han inte är där.

Fanfanfanfanfanfanfan

Han var otroigt jävla söt både utseendemässigt och till sättet. Jag kan inte skryta med att han var supersmart eller kunde en massa trix men han var min och bra precis som han var. Han bajsade han utanför lådan ibland, låg i vattenskålen när han åt mat så det blev blött efter honom och han hårade ned möbler och kläder, men och?

Så fort han jhörde prasslet av duntäcket i sängen så kom han. Han låg på magen med huvudet mot min kind och vi kramades. Jag fick hålla om honom där han låg på rygg bredvid mig och han kröm in under täcket för att ligga så nära mig som möjligt med huvudet på min axel.

Jag behöver honom. Det saknas en del av mig. Ni som känner mig vet hur mina katter är mitt liv. Detta var min värsta mardröm. Att något ska hända någon dem. Att behöva ta ett beslut som gör att jag får leva utan ett litet liv jag hjälpte komma till världen och varit med från första början.

Det finns inte nog med ord

Detta är oerhört svårt för mig att skriva, men jag måste för att de som läser det ska förstå om jag inte är mig själv, inte hör av mig, eller inte vill saker.

Idag när jag kom hem från jobbet efter en natts sömn var läget med Bosse akut. In på djursjukhuset igen. Där röntkade de hans mage och körde ultraljud. Jag fick se ultraljudet. Det såg ut som en stjärnhimmel, eller gnistrande snöflingor som dalade och lade ett täcke längst ned i Bosses blåsa. Det var urinstenar. Alla dessa hade hunnit bildas sedan i fredags då blåsan spolades ur... Många, många många. Det som visuellt var mycket vackert dödade honom undan för undan...

Jag lämnades ensam med min lilla lurv för att ta ett beslut som var tvungen att tas.

11.15 somnade Bosse in med min hand som huvudkudde.

Några timmar senare begravde jag och min fina Johanna honom i skogen.

Det gör mig så ont att han som för timmar sedan var varm, torr och levande, nu är våt, kall och död. DET SKULLE INTE GÅ SÅ HÄR! Han var så liten... 1 år och 3 månader. Att ha så ont som han haft i flera dygn... åka på två smärtsamma kurer i loppet av tre veckor. Plågas. Jag kan inte förstå att någon som knappt hunnit landa på jorden ska behöva lämna den.

Jag har grinat mig igenom morgonen, dagen och kvällen. Han saknas mig! Hans mamma och pappa letar honom, undersöker hemma. Tror att han ligger under handukar, filtar, påsar, fotöljer. Ernst tror han sitter på loftgången. Hur kan man förklara för dem som inte förstår? De saknar ju honom med. Skillnaden är att jag vet att han aldrig kommer tillbaka, medan de tror att varje ljud de hör är Bosse och går och tittar efter honom.

Det känns som jag svikit honom. JAG SAKNAR HONOM SÅ!!!

 
Min älskade älskade älskade vän... tack för den tid vi fick tillsammans!


Önskar

Om det inte Bosse har tappat symptom till på måndag dag, så ringer jag djursjukhuset igen.

Nu ska jag jobba idag 11.00-09.00 imorgon. Får cykla hem på eftermiddagen innan Marie går hem och jag blir själv för att ge Bosse medicin. Just nu känns det lite jobbigt att cykla iväg en vända på ca 2 mil för att kunna ge minsitngen en halv tablett och lite vatten. Men jag kommer pinna på som en tok när det väl är dags.

Jag önskar:
Att Bosse blir frisk
att vi orkade ta oss igenom detta
att jag klarar allt som hänger över mig
att jag inte sviker någon i kampen

Mellan hopp och förtvivlan

Kommer hem, mer blod, mer tårar.

Ger antibiotika, smärtstillande/inflammationsdämpande, vatten.
kiss
blod
mer kiss
mer blod

Ringer mamma i utmattad förtvivlan.

Efter någon timme:
stillhet.
Mys i soffan med lilla sjuklingen.
Båda utmattade, somnar tätt intill varandra.
Lugn. Äntligen!

Hopp!

Får besök av fina vänner. Lycka.
Leker med Bo. Lycka hopp.

Kiss igen, blod. Ensamhet, hjälplöshet.

Jag kastas hela tiden mellan hopp och förtvivlan. Hur länge ska detta hålla på? Utan att jag vill ställer jag den frågan jag är som mest rädd för att svara på:

När vet man att man ska ge upp?

Ser in i de stora vackra ögonen som säger: "Hjälp mig!" Får svaret på frågan:

Aldrig!

Vad som hände

Bosse har  kristaller i urinet. Mycket till och med! det såg ingen förra gången han var in akut. Nu är det specialkost, smärtstillande, antibiotika och sträng tillsyn som gäller i... ja, hur länge?

Jag frågade hur länge sjag skulle gå runt och vara nervös och fick ett svar som inte är bra för mina nerver (något som liknade följande): "Du får alltid vara beredd på att symptomen kan komma tillbaka. Håll koll på att han får ut kisset och kom in med annars. Det kan ha bildas stenar som inte fodret får sönder. Blockerar de urinöppningen är det akut operation".
 
Jag har döångest just nu. Vill bara att min älskling ska vara frisk.


 
Min älskade, älskade Bosse. Sjuk och nykastrerad




Nu håller han på att vakna upp ute i hallen. Han har testats, kastrerats, id-märkts och fått kurer och sprutor. Mer ska jag köpa hem idag från apoteket.

Jobba behöver jag först göra kl 21.00 ikväll -16.00 imorgon.

Hur mkt gick kalaset på?

Taxi in: 219 kr
Kastration: 600 kr
Id-märkning, sprutor, undersökning och 3 kg specialfoder: 700 kr
Hemfärd med lokalbuss: 15 kr

1534 kr

Inte alls någon fara om man jämför med förra gången i Vännäs. FÖrsäkra din katt många gånger om!!!

Upprepning

Så var jag här igen, men denna gång tog det hårdare. Bosse har varit sjuk hela natten. Kramper och blod i urinen. Låg och gömde sig under fotöljen.

Ringde jouren. "Avvakta". Hackig sömn. Bossekiss i sängen. Utan blod. Drack lite vatten. Tid hos veterinären på Röbäck 11. Inga bussar passar. Beställa taxi. Ringa jobbet. "Kommer ev lite sent".

Så trött.
Kroppen
Känslomässigt
psykiskt

Känner mig uppgiven, tom och ensam.

Idag jobbar jag ett 25 timmarspass. Vill bara att allt ska ordna sig och bli bra. Få sova.

Hahaaa

Jag skrattar mig själv harmynt när jag läser förra inläggets positivism och energi. Höll på att snava på tröskeln av trötthet när jag kom hem. Det tar tydligen massor på krafterna att jobba natt. Även om det är sovande jour är jag uppe längre än alla boende på kvällen (i detta fall natten) och uppe långt före dem med. Har fått 5 timmars sömn inatt. Ungefär precis de timmar som jag inte får betalt för att vara där.

Men nu är det första nattpasset gjort. Tre kvar på det andra stället denna vecka. Nästa vecka går jag av schemat, så då vill jag göra massa kul och hinna göra klart lite plugg. I augusti då hemtentorna ska in är det en vecka i Stockholm och många jobbpass, så jag måste ta igen i förväg, typ.

Imorgon hade jag tänkt ta mig iväg till myrorna och kolla läget. Sedan leta material till mitt brillianta projekt som jag tänkte dra igång med... På kvällen är det kalas hos Ylva. Muchos finas potatas, eller som de säger i götet: Gött mos!

 <--- Passande illustration

Förresten! Ljuvligt med Ernst i teverutan igen! Jag vill verkligen göra hans örtinläggning i vinäger. Och jag är INTE  (detta viktiga ord var jag tvungen att markera på alla sätt jag kan) ironisk.

Mer jobb!

Sofiehem ringde mig för akuthoppin... gick ju inte så bra när jag ksa hålla i middagsbjudning för grannarna ikväll, men jag fick ta jobbpasset från kl 21 ikväll och till kl 16 imorgon! Det är några timmar till på min tuffa vecka.

V. 29 jobbar jag 80 timmar och 30 minuter. 200 % med andra ord. Det kan jag verkligen behöva!

Joppis... kommer ringa dig ändå idag, men kan jag få skriva ut en blankett och skicka in till Försäkringskassan? Glömmer jag fråga det i telen så finns en påminnelse här att jag ska komma ihåg det!

Jaaaaaaa! Kom just på: Länge vare Hallebooop! Jag kan ringa låååånga samtal under natten till folk. Detta blir en killerass jour!


Jag är en lat djävel

Jo, för idag har jag inte heller gjort något. Eller vad jag kom fram till att jag gjort när jag pratade med Johanna i telefonen idag var:

gått ut med Ernst
badat badkar
sms:at
diskat
näpat två gånger
läst 6 sidor i D*%&¤#"hmm menar ryssen
gått runt och tyckt synd om mig själv, värden, mig, och min syn på mänskligheten (det vill säga min syn på karlar)
handlat jordgubbar och mjukost

... typ

Sedan blev jag medbjuden på fest ikväll och kände att jag inte orkade duscha håret. En trist djävla Annika.

Och så är jag så förbannat svartsjuk och avis på alla människor. Ska skriva en lista (listor är jag bra på) på saker som jag vill ha/är arg på/hatar/hatar att andra har och sedan leta upp alla som passar in på listan och spotta en gammal snus i deras brevinkast.

Med dagens humör har det inte gjort mig ännu bättre att jag kan ana ett halvdalat intresse från Mr Pirr. Eller så är han en sån där djävel som har det gott och är nöjd med livet. Hmmpfff!


Favoriter

Här är några av mina favoriter från Forever 21


Gnälltanten gnäller

Jag är ledig. Och det är sånt här väder?

Har träningsvärk i höfterna av cyklandet till och från Grubbe de senaste dagarna. Blir ingen inskolning på det tredje stället nu i sommar, för det skule vi inte hinna med. Nummret jag skulle få av en kollega ska jag ge till Dana. Hon var intresserad av att byta jobb så!

Gick och lade mig halv 8 igår. Vaknade 12..30, var uppe till halv tre och klev upp nyss. KOnstig och hackig sömn. Har drömt en hel massa skumma saker. Har inget att skriva mer än att min bordegöralista är millioner meter lång och jag sitter här och inte gör ett jota. PUNKT.

Kram på regnig dag

Vaknade av att de ringde in mig för vik. imorse. Jag blev jätteglad! Trodde att nästa gång jag skulle få se alla fina var i augusti då jag jobbar helg, men jag får komma och vara med dem idag! Jobbar med Elin förövrigt, vilket inte gör saken sämre :) Det regnar ändå ute och jag hade ändå bara plugg att göra idag.

Igår inskolades jag alltså in på andra stället. Det var myyycket att tänka på och jag är lite nervös inför alla jobbtimmar nästa vecka. Fick träffa enhetschefen där också, och hon ville att jag skulle inskolas på ett tredje ställe med och en tjej jag jobbade med ville ge mig nummret till ett ställe hon arbetat på som hon tyckte jag skulle passa perfekt till. Kan man ha 4 arbetsplatser? Det tåls att fundera på tills mötet med enhetschefen på torsdag...

Ikväll blir det fika och sleep over med Dana!



/Ank

Oki...

Det var nästan stört omöjligt att sova i natt. Och att ta sig upp nu imorse. I postlådan väntade en räkning på 2549 kr, och jag får inget bidrag eller lön förän i slutet på augusti. Så började min morgon. Har haft mardrömmar om mitt jobb på Grubbe inatt, fast jag aldrig varit där. Vi får se hur det går på inskolningen idag!


:)

Mr Pirr hörde av sig.
 


Sommarkurser och jobb

Bloggen har blivit lite av en loggbok för mig, för att hålla ordning på jobb och skola. Därav trist läsning.

Har suttit och skrivit på hemtentan idag och druckit vansinniga mängder kaffe. Har knåpat ihop 9 sidor nu och behandlat 2 av 3 frågor, men de är inte färdigställda än. Har en del lösa stycken som måste kompletteras och föras samman. Det känns i alla fall bra att skriva en stund. Jag får fortsätta på onsdag igen då jag inte jobbar något.

Imorgon är det inskolning på Grubbe med deligering från 15.00 - 21.00.

Idag blir det mer läsning av Mr Ryss. Har inte kommit halvvägs än. Hmm...

Tomas tittade förbi med ett par böcker han lånat så nu blir det spinningdejt vid 6. Kanoners. Behöver röra på barbapappa-asset lite.

Nu kan jag tänka mig lite lunch innan läsningen fortskrider. Som tack för mitt tillfälligt ambitiösa liv får jag en klapp på axeln av mig själv. Hade hellre fått en kram av någon hunk.

Kickasskalaset!




Födesedagsbarnet, fiskedamm och jag med storfångst!









Gäster och ormtårta!




Kickass fiskdammspåse innehållandes:
Tuggummi
leksak
Råd från Apoteket
Godis
Sprit




Annikas humor: "Vad är detta? - Jo, en jägarhund!"

Tacksam, glad och blödig

Händelserik dag... not.

Har handlat
drömt en dröm som jag inte visste om det var på riktig eller inte
fått min första rullning i betapet ("fossing" = 133p)
Köp en rosa ros i vit kruka som jag lämnade över till grannarna när de kom hem
Inte behövt tanka deras bil, utan ska bjuda dem på middag istället (jag är så tacksam för vad de har gjort och hur snälla de är att jag blir tårögd).

När jag ändå är blödig måste jag säga att alla borde ha en Johanna Svensson i sitt liv. Den flickan är en helt otrolig vän! Att ställa upp, stötta och bry sig om på det sättet gör att jag önskar att jag var en så bra kompis jag med.  Jag menar, vem skulle mitt en lördagsnatt erbjuda att köra bil till Vännäs för att ens katt är sjuk, ta med sig mackor och vatten till bilresan och lugna en. Jag ville gråta hela färden men hon fick mig att skratta. Det är en sann vän. Nu när jag ska åka till Stockholm och vara utan mina små så länge som jag aldrig varit finns hon där och tar hand om dem och lugnar mig. En fin vän som sagt.

Idag när jag var knäpp med funderingar i huvudet tänkte jag: "Vad skulle Johanna säga om jag berättade det jag tänkte". Så fick jag svaren jag behövde och kunde se lite sundare på saken.


Jo-Hannas kalas och pirr i magen

Det var ett kickass kalas hos Jo-Hanna igår! Skattjakt, fiskdamm med grymt innehåll, musiklekar, god tårta och fint sällskap. Thousands spanks för härlig kväll!

Sedan blev det TC. Jag träffade mitt livs kärlek, hehe. Men allvarligt så skriver jag aldrig om killar här av den enkla anledningen att jag inte träffar någon någonsin. Men denna karl! *visslar och suckar* Jag kunde bocka av typ en miljard saker från min kravlista. Snackade hela kvällen. Dansade en dans eller två och bytte nummer. Vi är ju grannar, så skulle han aldrig höra av sig igen kasnke jag får se honom i alla fall!

Något coolt är att jag träffat honom förut. I ett inlägg där jag skrev att jag blev störtförälskad i en kille som gav mig ett sadelskydd på innergården. Det var han! Han kände visst igen mig också. Ett litet pirr imagen efter ändlösa karllösa månader. Trevligt!

Mobilen fungerar!


Johannas mobil började fungera igår, men då finns det bara de nummer som hon själv lagt in på telen. Ska lägga in fler nummer ikväll, så jag kan ringa till exempel fröken i fråga och surra lite =)

Det var en lugn dag idag på inskolningen och tiden rusade iväg. Imorgon kommer en till boende tillbaka, så snart har jag träffat alla! Får även träffa en till ordinarie peronal imorgon. Jobbar 14.00 - 21.00. Det är supergulligt av Elin att fixa med tiderna så jag hinner tjäna lite pengar också. Än så länge trivs jag riktigt bra på jobbet. Men tro det eller ej, så är jag ovanligt tystlåten. Inte stum precis, men inte lika pladdrig som annars.

Längtar tills Jo-Hannas kalas!

Imorgon ska det ju bli fint väder också. Jag hoppas vi är ute en hel del i solen. Ska försöka utmana några boende i kubb tänkte jag mig :)

Johanna eller Martin! Se hit!


Min telefon fungerar nu inte heller att prata på. Över huvud taget. Det mesta har lagt ned faktist. Telefonen jag fick låna får jag inte igång... Martin och Johanna, har ni något tips på hur jag kan göra med pin-koden? Jag har testat både den jag fick av er, min egen och 1111, 1234 mm.

Någon annan som har en extratelefon jag kan få låna? Det känns lite illa att jag inte kan kontakta någon längre, och att ingen kan kontakta mig mer än över msn/bloggen.

Har någon ett svar eller en lösning på mitt problem så skriv gärna en kommentar här på bloggen!

/Avklippt från världen

Första dagen på jobbet

Idag ska jag iväg första dagen på min inskolning. Jag vill kunna allt nu och ha lärt känna alla redan innan jag börjar, men jag antar att det inte funkar så.

Måste intala mig ett mantra:
Alla kan göra fel
Det tar ett tag och lära sig
Alla har varit nybörjare någon gång
Man ska inte ställa för höga krav på sig själv

Snart blir det mat som jag förberedde igårkväll. Kanske lite läsning och korsord innan jag vimsar mig iväg till Sofiehem =)

Äntligen långhårig

Nu har min 7 månader långa kamp för att få tillbaka det hår jag känner igen mig i avslutats. Blekte håret jag fick hem igår och tro´t eller ej, så blev det samma färg jag har på håret.

Skillnaden:


På mig:
 <--- Bild från Jo-Hanna där jag druckigt alldeles för mycket coca-cola och sjöng Bertlåtar

Längtar verkligen till hennes kalas på lördag! Kommer bli naaajs.